Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στις 26/9 εξετάζονται οι εγγυήσεις

Στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Credit Agricole στις 26 Σεπτεμβρίου θα εξετασθούν οι συμπληρωματικές προσφορές που κατέθεσαν Εθνική, Eurobank και Alpha.

Εμπορική: Στις 26/9 εξετάζονται οι εγγυήσεις
Στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Credit Agricole στις 26 Σεπτεμβρίου θα εξετασθούν οι συμπληρωματικές προσφορές που κατέθεσαν Εθνική, Eurobank και Alpha προσφέροντας εγγυήσεις για τη διατήρηση από το γαλλικό όμιλο ανοικτής γραμμής ρευστότητας ύψους περίπου 1,9 δισ. ευρώ.

Οι εγγυήσεις που προσφέρουν οι τρεις ενδιαφερόμενες τράπεζες, θα κρίνουν, όπως όλα δείχνουν, το νικητή της «μάχης» για την Εμπορική Τράπεζα καθώς, όπως διαμηνύουν στελέχη της Credit Agricole, η ποιότητα των ενεχύρων, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση των Γάλλων.

Οι Γάλλοι επιδιώκουν να μειώσουν ή και να αποφύγουν το συναλλαγματικό κίνδυνο ώστε να μην υποχρεωθούν να επιβαρύνουν τον ισολογισμό τους με πρόσθετες προβλέψεις για την ανοικτή γραμμή πίστωσης. Στο πλαίσιο αυτό τα ενέχυρα που πρόσφεραν οι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως assets του εξωτερικού.

Όπως έχει γράψει το Euro2day βάσει των αρχικών προσφορών Eurobank και Alpha ήταν ένα βήμα μπροστά από την Εθνική καθώς αμφότερες αφορούν στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Εμπορικής, ενώ αυτή της Εθνικής εξαιρεί την Εμπορική Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v