Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εδραση: Στρατηγική αναδιοργάνωση

Με τη θυγατρική ΒΕΣ για την απόκτηση πτυχίου 6ης τάξης συγχωνεύεται η Εδραση, ενώ 3 ακόμη θυγατρικές της συγχωνεύονται για την απόκτηση πτυχίου 5ης τάξης. Η θυγατρική Ζαζαρόπουλος εκχωρείται στη Βιοτέρ, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του Ομίλου στην 7η τάξη.

Στην αναδιοργάνωση του Ομίλου εταιριών της προχωρά η Εδραση - Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ, τόσο εν όψει του νέου νόμου για τις κατασκευαστικές εταιρίες όσο και για την επίτευξη ενός σχήματος με λιγότερες εταιρίες, πιο ευέλικτη οργανωτική δομή και μικρότερο κόστος λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα, η μητρική Εδραση - Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ θα συγχωνευθεί με τη θυγατρική της ΒΕΣ Α.Ε., που ειδικεύεται στη βαριά προκατασκευή, αποκτώντας το νέο εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης. ετσι, συγκεντρώνονται κάτω από ενιαία διοίκηση οι διευρυμένες δραστηριότητες του Ομίλου στους τομείς υψηλής εξειδίκευσης και προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι τα γεωτεχνικά και υπόγεια έργα, τα έργα προκατασκευής, επισκευών και ενισχύσεων, τα λιμενικά έργα και τα έργα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Επίσης, οι εταιρίες Λυκοδήμος ΑΤΕ (κάτοχος πτυχίου Ζ΄ τάξης), Εύκτιτος ΑΤΕ (Ε’ Τάξης) και Edraco ATE θα συγχωνευθούν, με σκοπό την απόκτηση του νέου πτυχίου 5ης tάξης και τη δραστηριοποίησή τους στους τομείς των οδικών, σιδηροδρομικών, οικοδομικών, υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Παράλληλα, μία από τις μικρότερες θυγατρικές του Ομίλου θα αποκτήσει το νέο πτυχίο 3ης tάξης, για την εκτέλεση έργων χαμηλού προϋπολογισμού.

Η Edratec AEBE, που ειδικεύεται στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού, στην αντιπροσώπευση οίκων του εξωτερικού και τη βιομηχανική παραγωγή, παραμένει ανεξάρτητη.

Οσον αφορά την -κατά 100% θυγατρική της Εδρασης- Α. Ζαχαρόπουλος ΑΤΕ (πτυχίο Η’ τάξης), εντάσσεται στο νέο σχήμα που δημιουργείται από την εταιρία Βιοτέρ Α.Ε. κι έτσι εξασφαλίζεται η συμμετοχή του Ομίλου στο ανώτατο πτυχίο 7ης τάξης.

Τέλος, παραμένει η συμμετοχή της Εδρασης στις εξειδικευμένες εταιρίες Στρωτήρες Α.Ε., Enviprosystems ΑΒΕΤΕ και Fredra Α.Ε.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Εδραση - Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ, οι συγχωνεύσεις των θυγατρικών της εταιριών, πέρα από την απόκτηση των αναγκαίων εργοληπτικών πτυχίων, οδηγούν στη βελτίωση της οργανωτικής της δομής, στη λειτουργική αναβάθμιση των διαδικασιών και τη συγκέντρωσή τους υπό ενιαία διοίκηση και στη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Ετσι, εξασφαλίζεται η επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος για τους μετόχους και τους εργαζομένους των εταιριών του Ομίλου, ενώ παράλληλα ενισχύεται περαιτέρω το μέχρι σήμερα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v