Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Συρρίκνωση ζημιών σε όμιλο - μητρική

Συρρίκνωση ζημιών τόσο στον όμιλο όσο και στην μητρική παρουσίασε η Μοτοδυναμική στο α’ τρίμηνο του 2006. Ειδικότερα στη μητρική τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 39.6 χιλ. ευρώ από ζημιές 61.2 χιλ.ευρώ πέρυσι, ενώ στον όμιλο σε ζημιές 260.5 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 288.5 χιλ. ευρώ πέρυσι.

Μοτοδυναμική: Συρρίκνωση ζημιών σε όμιλο - μητρική
Aύξηση 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Μοτοδυναμικής για το α’ τρίμηνο 2006 ανερχόμενος σε 16,2 εκατ.ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέρχονται σε 253.5 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2005.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 39.6 χιλ. ευρώ από ζημιές 61.2 χιλ.ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αλλά παραμένουν οριακά ζημιογόνα για το πρώτο τρίμηνο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σημαντική αύξηση του όγκου πωλήσεων συνέβαλε η επιθετική εμπορική πολιτική με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς και τη διατήρηση κυρίαρχης θέσης στους κλάδους δικύκλων και θάλασσας που δραστηριοποιείται η Μοτοδυναμική.

Συγκεκριμένα η εταιρία διαμόρφωσε πιο ελκυστικές τιμές σε βασικά μοντέλα δικύκλων και προώθησε ειδικά πακέτα προσφορών.

Λόγω εποχικότητας των αγορών που απευθύνονται τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει η εταιρία, το πρώτο τρίμηνο του έτους παραδοσιακά υστερεί σε σύγκριση με τους μήνες αιχμής που ακολουθούν, από τον Απρίλιο ως και τον Ιούλιο.

Σε επίπεδο Ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά το α τρίμηνο του 2006 ανέρχεται σε 16,09 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005, ενώ το EBITDA βελτιώθηκε σε 9.1 χιλ. ευρώ από ζημιές 28.6 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.

Τα αποτελέσματα που αναλογούν στους μετόχους μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 260.5 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 288.5 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αλλά παραμένουν ζημιογόνα.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της μητρικής και του Ομίλου δεν οδήγησε ακόμη σε αντίστοιχη αύξηση των καθαρών κερδών, λόγω μείωσης του μικτού περιθωρίου και αύξησης των λειτουργικών εξόδων.

Στο α’ τρίμηνο 2006 εμφανίζονται νέες δαπάνες που αφενός συνδέονται με την εναρμόνιση της εταιρείας με τις υποχρεώσεις της μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αφετέρου με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση των συστημάτων, επενδύσεις που κρίθηκαν αναγκαίες για να στηθεί η κατάλληλη οργάνωση για την επίτευξη των νέων στρατηγικών στόχων.

Ο Ομιλος αναδιοργανώνεται και συνεχίζει να εξελίσσεται για να υλοποιήσει τα επενδυτικά σχέδια που θα εξασφαλίσουν σταθερή ανάπτυξη και θα μεγιστοποιήσουν την αξία για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v