Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Αύξηση στα κέρδη προ φόρων ομίλου

Αύξηση 27% στο κύκλο εργασιών και 49% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων σημείωσε το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Σπύρου: Αύξηση στα κέρδη προ φόρων ομίλου
Tα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2006, επιβεβαίωσαν την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών ανάπτυξης, που ακολουθεί η εταιρία, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Αγροτικός Οίκος Σπύρου.

Η αυτάρκεια στα προϊόντα και η κατάκτηση των αναπτυσσόμενων αγορών της Μεσογείου με την ταυτόχρονη παρουσία στις αναπτυγμένες αγορές, που ιστορικά δραστηριοποιείται, αποτελούν τους άξονες αυτής της στρατηγικής.

Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση ανήλθε σε 10.433 χιλ. ευρώ, αυξημένος κατά 27% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου της προηγούμενης χρήσης.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη, διευρύνοντας θεαματικά το μερίδιο συμμετοχής τους στις συνολικές πωλήσεις του Ομίλου, γεγονός, που επιβεβαιώνει το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4.562 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 49% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου της προηγούμενης χρήσης.

Σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση, ότι ο περιορισμός του ποσοστού των μικτών κερδών κατά το α’ τρίμηνο 2006 οφείλεται σε δωρεάν παροχή μεγάλων ποσοτήτων δειγμάτων νέων προϊόντων, προκειμένου να εγκατασταθούν πειραματικοί & αποδεικτικοί αγροί, σε όλες τις αγορές, στις οποίες ο Όμιλος απευθύνεται εμπορικά, με σκοπό την μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εμπορική τους αξιοποίηση.

Στα οικονομικά αποτελέσματα των τριμήνων, που ακολουθούν, αναμένεται σταδιακή αποκατάσταση του ποσοστού των μικτών κερδών.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας, ο οποίος μέχρι τώρα προέρχεται κυρίως από την Ελλάδα, ανήλθε σε 5.262 χιλ. ευρώ, μειωμένος κατά 35% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου της προηγούμενης χρήσης.

Η παραπάνω υστέρηση στο κύκλο εργασιών της μητρικής οφείλεται στην εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, γεγονός το οποίο, η εταιρία είχε προβλέψει, ότι θα συμβεί, κατά την έναρξη της εφαρμογής της.

Σταδιακά, κατά τη διάρκεια του 2006 και των αμέσως επόμενων χρήσεων, αναμένεται βελτίωση του κύκλου εργασιών της μητρικής καθώς η αγορά συνεχώς θα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό, στις οποίες ο Όμιλος έχει εστιάσει την ανάπτυξή του, προέρχονται από χώρες μη μέλη της ΕΕ και κατά συνέπεια δεν επηρεάζονται από τη νέα ΚΑΠ.

Ο Όμιλος Σπύρου δραστηριοποιείται σήμερα σε 11 χώρες στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων είναι οι, Τουρκία, Συρία, Σαουδική Αραβία κ.ά. και μέχρι το 2010 στοχεύει να δραστηριοποιείται σε 28 συνολικά χώρες, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται και οι Ρωσσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία κ.ά.

Με αυτό το τρόπο η Σπύρου αναπτύσσεται, καλύπτοντας τις ανάγκες των αγροτών της λεκάνης της Μεσογείου, της ευρύτερης περιοχής της Μ. Ανατολής, των Βαλκανικών και Παρευξείνιων χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v