Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Απονομή βραβείων στο σχέδιο επίπλων

Στην απονομή βραβείων προέβη η διοίκηση της εταιρίας Δρομέας, στο πλαίσιο του τρίτου Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων, τον οποίο έχει καθιερώσει η ίδια από το 2000.

Δρομέας: Απονομή βραβείων στο σχέδιο επίπλων
Στην απονομή βραβείων προέβη η διοίκηση της εταιρίας Δρομέας, στο πλαίσιο του τρίτου Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων, τον οποίο έχει καθιερώσει η ίδια από το 2000.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρώτος διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2000, ο δεύτερος το 2003 και το 2005 προκηρύχθηκε ο 3ος Διεθνής Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού.

Η λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων για τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού είχε καθοριστεί η 28η Φεβρουαρίου 2006.

Η επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων συνήλθε 3 & 4 Ιουνίου 2006 για την επιλογή των προτάσεων που θα βραβευτούν. Ο αριθμός των συμμετοχών στον 3ο Διαγωνισμό και ο πλούτος των ιδεών που κατατέθηκαν ήταν υψηλός.

Οι συμμετοχές ήταν 103 με 183 προτάσεις, το πλήθος των προτάσεων είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας που είχαν τόσο ο 1ος όσο και ο 2ος Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδίου Γραφείου που οργάνωσε η εταιρία Δρομέας.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που συνεδρίασε το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Ιουνίου 2006 και ολοκλήρωσε την κρίση της την Κυριακή 4 Ιουνίου, αποτελούνταν από τους:

α) Καλαφάτη Αθανάσιο, Διακοσμητή, Εκπρόσωπο των Ενώσεων Διακοσμητών

β) Μαρμαρά Νικόλαο, Αναπληρωτή Καθηγητή Εργονομίας, εκπρόσωπο του Ε.Μ.Π., Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

γ) Μπουζάκη Κωνσταντίνο, Καθηγητή, Διευθυντή Ε.Ε.Δ.Μ., εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

δ) Προδρομίδη ?ρη, Επίκουρο Καθηγητή, εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

ε) Τάγκο Χρήστο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.

στ) Χαρίτο Δημοσθένη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

ζ) Παπαπαναγιώτου Αθανάσιο, Πολιτικό Μηχανικό, εκπρόσωπο της Δρομέας.

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν τις προτάσεις και επέλεξαν προς απονομή των βραβείων τις παρακάτω προτάσεις, σύμφωνα με την διακήρυξη: Α’ Βραβείο: Δημάκη Αγγελική για την σύνθεση ”AWALL” (χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ) Β’ Βραβείο: Καστανάκης Νικόλαος και Σαλαμανίκα Φανή για το ημικάθισμα ”Standing Seat Odd” (χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ) Γ’ Βραβείο: Μπάμπαλης Αθανάσιος για το σύστημα γραφείου Η/Υ ”ECODESK” (χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ)

Επιπλέον η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να δώσει πέρα των βραβείων και τις παρακάτω 7 διακρίσεις:

* Διάκριση Ομάδα ”Lime Studio” που αποτελείτε από τους Dabbs Matthew James, Tange Oscar and Vasiliou Panos

* Διάκριση Ιατρίδης Δαμιανός

* Διάκριση Χατζής Ανδρέας

* Διάκριση Σκουρμπούτης Ευγένιος

* Διάκριση Μιχαήλ Μάριος

* Διάκριση Στυλίδης Ιορδάνης και συνεργάτες φοιτητές Ολύμπιος Κυριάκος, Εστεβανίδης Γιώργος, Σωτηράκη Βιργινία

* Διάκριση Καλκάνης Αθανάσιος

Η απονομή των βραβείων του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου Επίπλων Γραφείου & Σπιτιού, καθώς και η έκθεση με τα έργα των συμμετοχόντων θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους. Η εταιρία Δρομέας θα ενημερώσει για τον τόπο και την ημερομηνία της απονομής των βραβείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v