Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Flexopack: Νέα επένδυση 6,2 εκατ. ευρώ

Την υλοποίηση νέας επένδυσης ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή φιλμ πολλαπλών στοιβάδων αποφάσισε η εταιρία Flexopack.

Flexopack: Νέα επένδυση 6,2 εκατ. ευρώ
Την υλοποίηση νέας επένδυσης ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή φιλμ πολλαπλών στοιβάδων αποφάσισε η εταιρία Flexopack.Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι στόχος της είναι η ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας και κατ’ επέκταση η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές.

Οπως επισημαίνεται, η νέα αυτή επένδυση εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί, από τεχνικής και λειτουργικής άποψης, στην παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας στις αρχές του δευτέρου εξαμήνου του 2007.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται τα δύο επενδυτικά προγράμματα της Flexopack, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3299/04 το πρώτο και στην Δράση 2.5.3 του ΕΠΑΝ το δεύτερο, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, και τα οποία αναμένεται να ενσωματωθούν πλήρως στην παραγωγική διαδικασία της εταιρίας στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το σύνολο του ανωτέρω επενδυτικού προγράμματος ανέρχεται σε 13,6 εκατ. ευρώ και βασικός στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Flexopack στις διεθνείς αγορές, κάτι που αποτελεί και στρατηγική επιλογή της διοίκησης της εταιρίας.

Σημειώνεται ακόμα ότι στο τέλος του 2005 οι εξαγωγές της Flexopack αντιπροσώπευαν το 49,4% του συνολικού κύκλου εργασιών παρουσιάζοντας σε σχέση με το 2004 αύξηση 42,3%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2006, οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν ήδη το 55,1 % του συνολικού κύκλου εργασιών και είναι αυξημένες κατά 62% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v