Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είσοδος στα motoryachts από Κυριακούλη

Η Κυριακούλης εισέρχεται στον χώρο των πολυτελών motoryachts ιδρύοντας νέα εταιρία και υπογράφοντας αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα με το παγκόσμιας φήμης ιταλικό ναυπηγείο Sanlorenzo spa.

Είσοδος στα motoryachts από Κυριακούλη
Στον χώρο της πώλησης και διαχείρισης πολυτελών μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής εισέρχεται η Κυριακούλης, συμμετέχοντας κατά 45%, στη νεοϊδρυθείσα εταιρία Executive Yachting Διαχείριση Σκαφών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσύστατης εταιρίας είναι 100.000 ευρώ.

Η εταιρία ξεκινά αμέσως τη δραστηριότητά της, καθώς υπέγραψε συμφωνία με το διεθνώς αναγνωρισμένο, για την κατασκευή πολυτελών μηχανοκίνητων σκαφών, ναυπηγείο Sanlorenzo spa ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Sanlorenzo spa διαθέτει 2 ναυπηγεία στην Ιταλία, στις πόλεις Viareggio και Ameglia.

Το εν λόγω ναυπηγείο έχει συνδέσει το όνομά του παγκοσμίως με την ποιότητα στην κατασκευή μηχανοκίνητων σκαφών έχοντας παρουσία στον χώρο εδώ και 46 χρόνια.

Oι πωλήσεις του το 2004 ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ το 2005 έφθασαν περίπου σε 50 εκατ. ευρώ. Στόχος του ναυπηγείου το 2008 είναι να φθάσουν οι πωλήσεις του σε 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιταλικής αγοράς, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με δημοσιεύματα του διεθνούς ειδικού Τύπου, η Μεσόγειος θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια την πλέον ανερχόμενη αγορά στην πλεύση πολυτελών μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής.

Σημειώνεται ακόμα ότι η Sanlorenzo spa, κάνοντας αυστηρή επιλογή στις συνεργασίες της, διαθέτει στην Ευρώπη, εκτός της Ελλάδας μέσω της Executive Yachting Διαχείριση Σκαφών, άλλα 3 σημεία πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του ναυπηγείου.

Η Executive Yachting Διαχείριση Σκαφών πέραν της πώλησης θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες (yacht management) σε κατόχους πολυτελών μηχανοκίνητων σκαφών (motoryachts) σχετικά με τη ναύλωση, τεχνική υποστήριξη, διάθεση πληρωμάτων, ασφάλειες, εξασφάλιση θέσεων ελλιμενισμού μέσω του ομίλου Κυριακούλη, λογιστική και νομική υποστήριξη σε συνεργασία με νομικό γραφείο, καθώς και τη χρηματοδότηση σκαφών μέσω τραπεζών και εταιριών leasing στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα Sanlorenzo είναι σκάφη υψηλής αισθητικής και κατασκευαστικής αρτιότητας. Στο ναυπηγείο της Ameglia κατασκευάζονται σκάφη από GRP, το μήκος των οποίων κυμαίνεται από 19 έως 33 μέτρα, ενώ στο ναυπηγείο του Viareggio κατασκευάζονται σκάφη τύπου navetta καθώς και σκάφη από αλουμίνιο και χάλυβα/αλουμίνιο των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 38 έως 60 μέτρα.

Σε όλα τα σκάφη υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη. Ο όμιλος Κυριακούλη δραστηριοποιείται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού από το 1981 και είναι ο μοναδικός όμιλος ελληνικών συμφερόντων διεθνούς εμβέλειας που κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγοσμίως στο χώρο του yachting, βάσει του αριθμού σκαφών τα οποία εκμεταλλεύεται (450 στο σύνολο), του αριθμού των σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών και πελατών (25 στο σύνολο) και της λειτουργικής κερδοφορίας του.

Επίσης, αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό όμιλο που δραστηριοποιείται πέραν των 8 σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών και πελατών στην Ελλάδα (Αθήνα, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Λευκάδα, Σκιάθο, Πάρο, Καλαμάτα) και στο εξωτερικό, με 8 σταθμούς εξυπηρέτησης στην Ιταλία (Elba, Puntone, Santa Agata di Militello, Portisco, Carloforte, Agropoli, Marsala, Punta ala), 4 στην Κροατία (Pula, Zadar, Split, Biograd), 1 στη Γαλλία (Bormes les Mimosas), 2 στην Τουρκία (Marmaris, Bodrum) και 2 στην Καραϊβική (Martinique, St. Lucia).

Ο όμιλος διατηρεί πρακτορεία ναυλώσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Παράλληλα συνεργάζεται με περισσότερα από 450 γραφεία ναυλώσεων διαμορφώνοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο παγκοσμίως. Η δομή αυτή συμβάλλει στην καθετοποίηση των υπηρεσιών ναύλωσης και στην ισχυροποίηση του ομίλου στην παγκόσμια ναυλαγορά.

Ο όμιλος Κυριακούλη, με γνώμονα την ενίσχυση της θέσης του στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της διαχείρισης μαρινών ελέγχοντας 5 μαρίνες στην Ελλάδα (Ζέας, Καλαμάτας, Γουβιών Κέρκυρας, Λευκάδας και Αγίου Νικολάου Κρήτης), συμμετέχοντας σε τέσσερις από αυτές και μετοχικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v