Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δαυίδ: Δεν εξετάζουμε έξοδο της Frigoglass από ΧΑ

Στόχος είναι να συμμαζέψουμε τα του οίκου μας, δηλώνει ο Χ. Δαυίδ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις εξόδου από το Χ.Α. Τα σχέδια για επέκταση και η προσπάθεια δημιουργίας ταμειακών ροών.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Δαυίδ: Δεν εξετάζουμε έξοδο της Frigoglass από ΧΑ

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για έξοδο της εταιρείας από το ελληνικό χρηματιστήριο», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Frigoglass Χάρης Δαυίδ κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής της γενικής συνέλευσης. 

Ο κ. Δαυίδ σημείωσε ότι προτεραιότητα της Frigoglass είναι να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δραστηριότητές της για καλύτερο αποτέλεσμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η προσοχή τη φετινή χρονιά έχει πέσει στο να συμμαζέψουμε τα του οίκου μας». Σε ό,τι αφορά τα της γενικής συνέλευσης, το σώμα των μετόχων ενέκρινε όλα τα θέματα μεταξύ των άλλων και την προέγκριση των αμοιβών για τα μέλη του Δ.Σ. για το 2013 ύψους 900.000 ευρώ, ποσό αντίστοιχο με αυτό που είχε προεγκρίνει για τη χρήση του 2012, αν και τελικά την περασμένη χρήση καταβλήθηκε το ποσό των 608.200 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας για τη χρήση του 2012, στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2014 να υπάρξει σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις και σταδιακή αύξηση των πωλήσεων μέσω της αξιοποίησης των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ και στην Κίνα, καθώς και στις αγορές υαλουργίας στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Σημειώνεται άλλωστε ότι η κερδοφορία του τέταρτου τριμήνου του 2012 επιβραδύνθηκε τόσο από τα αρνητικά αποτελέσματα των δραστηριοτήτων στην Κίνα και στις ΗΠΑ και στην υαλουργία Jebel Ali, αλλά και από τις προβλέψεις για το κόστος των εγγυήσεων και τις καθαρές χρηματοοικονομικές δαπάνες.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος δίνει έμφαση στη δημιουργία ταμειακών ροών. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ξεκίνησε την εφαρμογή ενός προγράμματος ριζικής αλλαγής στον τρόπο διαχείρισης της προμηθευτικής αλυσίδας και των αποθεμάτων του. Με την εισαγωγή διαδικασιών και πρακτικών διακυβέρνησης στοχεύει στην επιθετική μείωση των αποθεμάτων μέχρι το τέλος του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v