Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Αισιοδοξία για αναστροφή της πτώσης

ο Οδ. Κυριακόπουλος σημείωσε πως από το 2012 οι δραστηριότητες σε Βουλγαρία και Ρουμανία κατάστησαν κερδοφόρες και πως η εταιρεία «έχει τα μάτια της ανοιχτά» για την εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών, αναφέροντας πως «μακάρι να βρεθούν οι ευκαιρίες».

Μοτοδυναμική: Αισιοδοξία για αναστροφή της πτώσης
Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του πως η πορεία της ζήτησης «έχει φτάσει κάπου στον πάτο» εξέφρασε ο πρόεδρος της Μοτοδυναμικής κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης, συμπληρώνοντας πως «έχουμε δείγματα μέσα στο 2013 για εξισορρόπηση ή και μικρή ανάκαμψη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Μοτοδυναμικής κ. Σωτήρη Χατζίκου, ο οποίος σημείωσε: «Η αγορά των δικύκλων από το 2007 έως το 2012 έχει υποχωρήσει κατά 70% σε όγκο και κατά 80%-85% σε αξία. Το τρέχον επίπεδο δεν είναι διατηρήσιμο από την κάτω πλευρά. Όπως μέχρι το 2007 ζούσαμε μια ανοδική υπερβολή της ζήτησης, τώρα βιώνουμε την υπερβολή προς τα κάτω. Όσο και αν κάποιος θέλει να ενσωματώσει τις επιπτώσεις της ύφεσης, η παρούσα ζήτηση είναι σαφώς χαμηλότερη από αυτό που θα δικαιολογούσε το τρέχον ΑΕΠ της Ελλάδας».

Ανάλογη ήταν και αναφορά του κ. Χατζίκου για τις πωλήσεις της Porsche: «Το 2012 πουλήθηκαν πενήντα αυτοκίνητα στη Μολδαβία και ούτε τα μισά στην Ελλάδα. Ο στόχος για πωλήσεις εκατό μονάδων είναι εφικτός και εύκολος, αν αποκατασταθεί η ηρεμία στην οικονομία και εμπεδωθεί ένα κλίμα σταθερότητας».

Όμως, παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία, η διοίκηση της Μοτοδυναμικής δηλώνει προσηλωμένη σε δύο στόχους της:

Πρώτον, στην αποφυγή αρνητικών ροών, καθώς κατά τη διάρκεια της κρίσης μόλις μία χρονιά (λόγω επενδύσεων) οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές. Ο καθαρός δανεισμός της εισηγμένης κυμαίνεται γύρω στα έξι εκατομμύρια ευρώ και η κεφαλαιακή διάρθρωσή της είναι από τις ισχυρότερες του κλάδου, όπως δήλωσε το management της εταιρείας.

Και δεύτερον, στη μείωση του λειτουργικού κόστους προκειμένου η Μοτοδυναμική να προσαρμοστεί στα νέα, πολύ πιο απαιτητικά δεδομένα της αγοράς. Ενδεικτικά αναφέρονται η μείωση των ενοικίων κατά 60% (περιορισμός και της ενοικιαζόμενης επιφάνειας), οι περικοπές στο κόστος μισθοδοσίας και η υλοποίηση προγράμματος αναδιοργάνωσης που θα αρχίσει να αποφέρει από φέτος εξοικονόμηση δαπανών 650 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος σημείωσε πως από το 2012 οι δραστηριότητες σε Βουλγαρία και Ρουμανία κατάστησαν κερδοφόρες και πως η εταιρεία «έχει τα μάτια της ανοιχτά» για την εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μακάρι να βρεθούν οι ευκαιρίες που θα άξιζε τον κόπο να κυνηγήσουμε».

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, αποφάσισε μεταξύ άλλων:
• Τη συνέχιση της δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών για 24 μήνες (εύρος από 0,15 έως και 6 ευρώ ανά μετοχή).
• Την εξουσιοδότηση στο ΔΣ για τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση ποσού έως και τριών εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κινήτρων προς τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, μέσω της διάθεσης, υπό όρους, δωρεάν μετοχών. Στους όρους αυτούς είναι η επιστροφή της εταιρείας σε ετήσια καθαρή κερδοφορία ανώτερη των 200.000 ευρώ για τουλάχιστον δύο έτη και η ψήφιση της σχετικής απόφασης από επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v