Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλόκο σε απόπλου από ΠΝΟ - Κανονικά τα Blue Star

Διαμαρτυρίες από ΠΝΟ στο λιμάνι. Κανονικά εκτελέστηκαν τα δρομολόγια της Blue Star και της Minoan καθώς οι δύο εταιρείες πληρώνουν κανονικά τους ναυτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό.

Μπλόκο σε απόπλου από ΠΝΟ - Κανονικά τα Blue Star

Αναστάτωση στον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ εμποδίζουν τον απόπλου καραβιών που ανήκουν σε εταιρείες που έχουν απλήρωτους ναυτικούς.

Το πρωί μόνον τα πλοία της Blue Star έφυγαν κανονικά από το λιμάνια ενώ το απόγευμα εκτιμάται ότι θα αποπλεύσουν χωρίς προβλήματα και τα πλοία της Minoan. Μόνον αυτές οι δύο εταιρείες καταβάλλουν κανονικά τις αποδοχές των ναυτικών και άλλων υπαλλήλων τους. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες θα έχουν σοβαρά προβλήματα καθώς οφείλουν μισθούς 4-7 μηνών ενώ η ΑΝΕΚ έκανε προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να καταβάλλει 1500 ευρώ σε κάθε ναυτικό έναντι των οφειλομένων.

Νωρίτερα σήμερα υπήρξε ιδιαίτερη ένταση έξω από το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" μεταξύ επιβατών και μελών των ναυτεργατικών σωματείων. Εγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ μελών της ΠΝΟ, αξιωματικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελεχών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Έξω από το πλοίο υπήρχαν δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά και εκατοντάδες άτομα, που περιμένουν να επιβιβαστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v