Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Τι προτείνουν στη Γ.Σ. μέτοχοι μειοψηφίας

Πρόταση βελτίωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου με αύξηση της ρευστότητάς του μέσω εκποίησης των οικοπέδων στη Βάρη και στη Θεσσαλονίκη ζήτησαν να προστεθεί στα θέματα που θα συζητηθούν στη Γ.Σ. μέτοχοι μειοψηφίας του Ιασώ.

Ιασώ: Τι προτείνουν στη Γ.Σ. μέτοχοι μειοψηφίας

Το Δ.Σ. του Ιασώ ανακοινώνει ότι μετά την υποβολή αιτήματος μετόχων μειοψηφίας στη γενική συνέλευση της εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και η πρόταση βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου με αύξηση της ρευστότητάς του μέσω εκποίησης των οικοπέδων στη Βάρη και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η αιτιολόγηση των μετόχων μειοψηφίας για την προσθήκη του θέματος έχει ως εξής: «Όπως φαίνεται στις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2012 καθώς και στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2013 αλλά κυρίως στις μέχρι τώρα ενδείξεις των αποτελεσμάτων του εξαμήνου 2013 ο Όμιλος λόγω της πτώσης του τζίρου θα αντιμετωπίσει σύντομα έντονο πρόβλημα ρευστότητας το οποίο δεν μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με τραπεζικό δανεισμό τόσο λόγω της κρίσης του τραπεζικού κλάδου όσο και λόγω του μεγάλου τραπεζικού δανεισμού το οποίον ήδη έχει. Η πληρωμή των οφειλών από τον ΕΟΠΥ θα ήταν μια ανάσα αλλά είναι χρονικά επισφαλής. Οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου «Σύγχρονο Πολυδύναμο Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης ΑΕ» και «ΙΑΣΩ Μακεδονίας Όμιλος Υγείας Β. Ελλάδος ΑΕ» κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κυρίως σε οικόπεδα και κτήματα. Οι εταιρείες αυτές μπορεί να πουληθούν. Η γενική συνέλευση πρέπει να ενθαρρύνει το ΔΣ να προβεί στις κατάλληλες προετοιμασίες των φακέλων ώστε σε δεδομένη ευκαιρία οι εταιρείες αυτές να πωληθούν με διαφάνεια και με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία».

Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν στη Γ.Σ. αφορούν:

Υποβολή των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (ενοποιημένων και μη ενοποιημένων) της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31.12.2012, της επ' αυτών Έκθεσης Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία συμπεριλαμβάνει και τη δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 43α παρ. 3 περ. δ' του κ.ν.2190/1920, και της Έκθεσης Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας της χρήσης που έληξε την 31.12.2012.

Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε την 31.12.2012.

Απαλλαγή του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε την 31.12.2012.

Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών (τακτικού και αναπληρωματικού) για τη χρήση 2013, την έκδοση του ετήσιου πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης του Ν.2238/94 άρθρου 82 παρ. 5 της χρήσεως 2013 και καθορισμός της αμοιβής τους.

Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 κ.ν.2190/20, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Εταιρίας για τη συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών που είναι συνδεδεμένες με την Εταιρία, σύμφωνα με την έννοια του άρθρου 42ε παρ. 5 κ.ν.2190/20, καθώς και για τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς με την Εταιρία σκοπούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v