ΕΤΕ: Καλύφθηκε το 10% στην ΑΜΚ

Σημαντική εισροή κεφαλαίων, κυρίως μέσω χρηματιστηριακών εταιρειών, καταγράφεται στην αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη καλυφθεί το 10% που απαιτείται για διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα. Στόχος να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό.

ΕΤΕ: Καλύφθηκε το 10% στην ΑΜΚ

Σημαντική εισροή κεφαλαίων δέχονται τα καταστήματα της ΕΤΕ, κυρίως όμως οι χρηματιστηριακές εταιρείες, με στόχο τοποθέτηση ιδιωτικών κεφαλαίων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου. 

Πληροφορίες από τα desk των χρηματιστηριακών αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο και ότι η τράπεζα έχει ήδη καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, δηλαδή τα 975 εκατ. ευρώ.

Τραπεζικές πηγές υπογραμμίζουν στο Euro2day.gr ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η τράπεζα θα έχει εξασφαλίσει κεφάλαια άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προερχόμενα από ιδιώτες επενδυτές. Εξέλιξη που θα της εξασφαλίσει τον κυρίαρχο στόχο διατήρησης του ιδιωτικού της χαρακτήρα.

 Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στο χρηματιστήριο η μετοχή της ΕΤΕ υποχώρησε κατά 3,39%, στα 4,28 ευρώ. Το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης, έπεσε στο 0,002 ευρώ ευρώ, σημειώνοντας ημερήσια πτώση 98,5%. Την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η τιμή του ήταν 4,45 ευρώ, ενώ στις 31/5 είχε κλείσει στο 0,80 ευρώ και στις 3/6 στο 0,53 ευρώ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, η πίεση στην τιμή της μετοχής οφείλεται και σε ρευστοποιήσεις υφιστάμενων μετοχών από μετόχους οι οποίοι προτίθενται με τα χρήματα αυτά να προεγγραφούν για τις αδιάθετες νέες μετοχές που θα υπάρξουν, οι οποίες αντίθετα με τις υφιστάμενες προσφέρουν και warrants. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v