Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΕΛ: Απερρίφθη η αίτηση ένταξης στο άρθρο 106

Το Δ.Σ. της ΝΕΛ αποφάσισε όπως εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για τη θεραπεία της απόφασης απόρριψης αίτησης για ένταξη στο άρθρο 106 και συνάμα να προβεί σε κάθε πρόσφορη ενέργεια με στόχο τη διατήρηση της βιωσιμότητάς της.

ΝΕΛ: Απερρίφθη η αίτηση ένταξης στο άρθρο 106

Απερρίφθη τελικά από το δικαστήριο η αίτηση ένταξης της ΝΕΛ στη διαδικασία του άρθρου 106, πάνω στο οποίο βασιζόταν το σχέδιο διάσωσης που είχε εκπονήσει και είχε προτείνει η διοίκησή της.

Βάσει αυτού του άρθρου, η ΝΕΛ θα προχωρούσε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 170 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων προς τους συμβαλλόμενους και μη πιστωτές της. Με βάση το σχεδιασμό, οι πιστωτές θα είχαν το δικαίωμα επιλογής είτε να κεφαλαιοποιήσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους από τη ΝΕΛ, είτε να διαγραφεί ποσοστό της απαίτησής τους.

Για το σκοπό θα εκδίδονταν έως και 566.666.667 νέες μετοχές με αντίστοιχη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης με στόχο τη διάσωση της ΝΕΛ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που έλαβε γνώση της απόφασης, αποφάσισε όπως εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για τη θεραπεία της απόφασης αυτής και συνάμα να προβεί σε κάθε πρόσφορη ενέργεια με στόχο τη διατήρηση της βιωσιμότητας και τη συνέχιση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v