MLS: «Κοντράρει» πολυεθνικές για δεύτερη φορά

Μετά τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η βορειοελλαδίτικη εταιρεία μπαίνει τώρα και στην αγορά των tablets, φιλοδοξώντας το εγχείρημα αυτό να έχει πορεία ανάλογη με αυτήν των συσκευών πλοήγησης.

MLS: «Κοντράρει» πολυεθνικές για δεύτερη φορά
Μετά την αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, όπου η MLS έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της, η εταιρεία έρχεται τώρα να κοντράρει τις μεγάλες πολυεθνικές και στο μέτωπο των tablets.

Η αγορά των tablets είναι υπό διαμόρφωση και σε κάθε περίπτωση μεγάλη σε μέγεθος, καθώς υπολογίζονται πωλήσεις τριών tablets για κάθε ένα PC.

Κύκλοι προσκείμενοι στην MLS δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για το νέο τους εγχείρημα, φιλοδοξώντας η κίνησή αυτή να έχει επιτυχία ανάλογη με εκείνη που είχε η είσοδός στην αγορά των συσκευών πλοήγησης.

Η MLS ξεκίνησε τη δραστηριότητά της από το λογισμικό στον χώρο της παιδείας, όπου εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά. Στην συνέχεια, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά των συσκευών πλοήγησης (έχοντας αναπτύξει και σχετική δραστηριότητα στο εξωτερικό). Την τελευταία διετία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στον χώρο των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (έχει ήδη πουλήσει δεκάδες χιλιάδες συσκευές).

Η μετοχή της έχει καταγράψει κέρδη 201% την τελευταία πενταετία, απόδοση στην οποία θα πρέπει να προστεθούν τα μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίου που δόθηκαν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα, επενδυτική εταιρεία από το Κατάρ απέκτησε το 2,5% των μετοχών, έχοντας δικαίωμα απόκτησης επιπλέον 2,5% στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v