Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορδέλλου: Ανεβάζει πωλήσεις, συζητά για deals

Tο management σημειώνει την αυξητική τάση παραγγελιών που παρατηρείται κυρίως από μικρούς πελάτες λόγω της διαφαινόμενης ταχύτερης προώθησης των έργων του ΕΣΠΑ, καθώς και των κινήσεων για διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας.

Κορδέλλου: Ανεβάζει πωλήσεις, συζητά για deals
Ανοδική πορεία οικονομικών επιδόσεων σε σύγκριση με το 2012 σημειώνει φέτος η εταιρεία εμπορίου σιδήρου και χάλυβα Αφοί Κορδέλλου, καθώς πέρα από την αύξηση των πωλήσεων και του EBITDA που σημείωσε κατά το πρώτο τρίμηνο (από 6,6 σε 6,98 εκατ. ευρώ και θετικό από αρνητικό EBITDA) ακόμη καλύτερα φαίνεται να εξελίχθηκε το δεύτερο τέταρτο του 2013.

Αυτό επισήμανε στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης κα Ελένη Κορδέλλου, συμπληρώνοντας πως η βελτίωση αυτή οφείλεται στη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς.

Επιπρόσθετα, το management της εταιρείας σημειώνει την αυξητική τάση παραγγελιών που παρατηρείται κυρίως από μικρούς πελάτες λόγω της διαφαινόμενης ταχύτερης προώθησης των έργων του ΕΣΠΑ, καθώς και των κινήσεων της εισηγμένης για διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας.

Συγκεκριμένα, η Αφοί Κορδέλλου -σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες από την κατακόρυφη υποχώρηση της ζήτησης στην αγορά κατά την τελευταία τετραετία- έχει κάνει στροφή σε νέα προϊόντα εξυπηρετώντας πλέον και τον βιοτεχνικό κλάδο, όπου είχε κατά παρελθόν περιορισμένη παρουσία.

Επιπλέον, δρομολογείται στροφή και προς την κατηγορία των μικρομεσαίων εμπόρων και για το λόγο αυτό συζητούνται συνεργασίες με άλλους παραγωγούς προκειμένου να προσφερθεί πλήρης γκάμα προϊόντων στη συγκεκριμένη κατηγορία πελατών.

Σύμφωνα με την κα Κορδέλλου, οι σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες είναι πολύ καλές και όχι μόνο υπάρχουν επαρκείς γραμμές χρηματοδότησης, αλλά επιπλέον και ο υπάρχων δανεισμός είναι χωρίς εγγυήσεις, πράγμα που συμβαίνει σε πολύ λίγες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v