Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Νέος CEO και πώληση του 63% θυγατρικής

Την πώληση του 63% της θυγατρικής εταιρίας ΕΛΙΝ Βιοκαύσιμα αντί τιμήματος 3.465.000 ευρώ στους κ. Γιάννη Κουρούκλη, Λευτέρη Αντωνακόπουλο και Στέφανο Κυνηγό θα προτείνει στην Γ.Σ. που είναι προγραμματισμένη για τις 30/10/2006 το Δ.Σ. της Ελινόιλ. Επίσης, θα προταθεί η ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου από το κ. Ιωάννη Αληγιζάκη.

Ελινόιλ: Νέος CEO και πώληση του 63% θυγατρικής
Την πώληση του 63% της θυγατρικής εταιρίας ΕΛΙΝ Βιοκαύσιμα αντί τιμήματος 3.465.000 ευρώ στους κ. Γιάννη Κουρούκλη, Λευτέρη Αντωνακόπουλο και Στέφανο Κυνηγό θα προτείνει στην Γ.Σ. που είναι προγραμματισμένη για τις 30/10/2006 το Δ.Σ. της Ελινόιλ.

Παράλληλα, η Ελινόιλ γνωστοποιεί ότι το διοικητικό της συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή της 25ης Σεπτεμβρίου 2006 αποφάσισε την ανάθεση των καθηκόντων του γενικού διευθυντή στον κ. Ιωάννη Αληγιζάκη (διευθυντής Εσωτερικής Αγοράς) αλλά και προτίθεται να εισηγηθεί στη συγκαλούμενη γενική συνέλευση όπως ο παραπάνω εκλεγεί σαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Μετά την παραπάνω έγκριση, το διοικητικό συμβούλιο προτίθεται να συγκροτηθεί σε σώμα, με νέα σύνθεση. Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Κυνηγός μέχρι τώρα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος και θα παραμείνει πρόεδρος του Δ.Σ. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο κ. Ιωάννης Αληγιζάκης. Ο κ. Ιωάννης Κουρούκλης θα παραμείνει μέλος και θα παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ., την οποία θα αναλάβει ο κ. Γιώργος Τσούνιας.

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνεται ότι σημαντικές αποφάσεις για τη δυναμική επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, με έμφαση τις πωλήσεις καυσίμων και λιπαντικών, δρομολογήθηκαν με τις πρόσφατες αποφάσεις της ηγεσίας της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την αποκτηθείσα εμπειρία από την προσπάθεια για την ολοκλήρωση κατασκευής του εργοστασίου biodiesel και την προετοιμασία της ομάδας που θα αναλάβει την παραγωγική διαδικασία της μονάδας στον Βόλο, προέκυψε ξεκάθαρα η ανάγκη για την ανεξαρτητοποίηση αυτής της δραστηριότητας, που απαιτεί διαφορετική βιομηχανική ”κουλτούρα”, ευχέρεια για ανάπτυξη αυτοτελών συνεργασιών, αφοσίωση, εξειδίκευση και δυνατότητα χάραξης μιάς αυτοτελούς πορείας.

Προκειμένου, λοιπόν, να πετύχει η ανεξαρτητοποίηση αλλά και να διασφαλιστεί η επιτυχία της δραστηριότητας των βιοκαυσίμων, η Ελινόιλ συμφώνησε (συμφωνία που τελεί υπό την έγκριση της γενικής συνέλευσης) να κρατήσει ισχυρή συμμετοχή αλλά να μεταβιβάσει σημαντικό ποσοστό των μετοχών της θυγατρικής της ΕΛΙΝ Βιοκαύσιμα στον κ. Ιωάννη Κουρούκλη (μέχρι τώρα αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της εταορίας), στον κ. Στέφανο Κυνηγό αλλά και στον κ.Ελευθέριο Αντωνακόπουλο, ο οποίος από τον Ιούνιο του 2006 έχει αναλάβει και την προεδρία της Ελιν Βιοκαύσιμα. Οι κ.κ. Ιωάννης Κουρούκλης και Ελευθέριος Αντωνακόπουλος θα συνεχίσουν να είναι μέλη στο Δ.Σ. της Ελινόιλ.

Η Ελινόιλ θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον παραδοσιακό της χώρο, διευρύνοντας τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται και ισχυροποιώντας τη θέση της, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν το 2006, ενώ παράλληλα διατηρεί το εμπορικό πλεονέκτημα που τις προσδίδουν τα βιοκαύσιμα.

Παράλληλα, ο κ. Κυνηγός, ύστερα από πολλές δεκαετίες ενεργούς δράσης, μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης, θα παραμείνει πρόεδρος της εταιρίας, παραδίδοντας την... σκυτάλη της θέσεως του διευθύνοντος συμβούλου της Ελινόιλ στον μέχρι τούδε εμπορικό διευθυντή, κ. Ιωάννη Αληγιζάκη, ενώ την αντιπροεδρία θα αναλάβει ο οικονομικός διευθυντής, κ. Γεώργιος Τσούνιας. Με τις αλλαγές αυτές ολοκληρώνεται μιά δυναμική ανανέωση η οποία θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες για περαιτέρω εξαιρετική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v