Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ για παράτυπες χρεώσεις στη βιομηχανία

Η ΡΑΕ με τη νέα απόφασή της επιβάλλει στη ΔΕΗ χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης με την υπ' αριθμ. 153/2013 απόφασή της.

Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ για παράτυπες χρεώσεις στη βιομηχανία

Νέο πρόστιμο επέβαλε η ΡΑΕ στη ΔΕΗ μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε και για λογαριασμό της κλωστοϋφαντουργίας Επίλεκτος από τη Δικηγορική Εταιρεία Μεταξάς & Συνεργάτες.

Συγκεκριμένα η ΡΑΕ με τη νέα απόφασή της επιβάλλει στη ΔΕΗ χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης με την υπ' αριθμ. 153/2013 απόφασή της και ειδικότερα για κάθε μέρα που η ΔΕΗ είτε δεν υποβάλλει στην Επίλεκτο συγκεκριμένο, εύλογο και εξατομικευμένο τιμολόγιο ανταγωνιστικών χρεώσεων, είτε δεν αναστέλλει την επιβολή οποιασδήποτε χρέωσης σχετικά με το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, έως την ημέρα υποβολής του ως άνω τιμολογίου.

Το πρόστιμο επεβλήθη λόγω της μη συμμόρφωσης της ΔΕΗ με την προγενέστερη υπ' αριθμ. 153/2013 απόφαση της ΡΑΕ, σύμφωνα με την οποία, εφόσον η ΔΕΗ δεν υποβάλει στην καταγγέλλουσα εταιρεία έως τις 22.4.2013 εξατομικευμένο τιμολόγιο ανταγωνιστικών χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας, ως υποχρεούται σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο και σειρά αποφάσεων της ΡΑΕ, από την επόμενη μέρα οφείλει να αναστείλει την επιβολή οποιασδήποτε χρέωσης της συγκεκριμένης καταγγέλλουσας για το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων μέχρι την υποβολή του εν λόγω τιμολογίου.

Εντούτοις, η καταγγελλόμενη, παραβιάζοντας το διατακτικό της ως άνω απόφασης, απέστειλε εκ νέου λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στη συγκεκριμένη βιομηχανία, ο οποίος εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει την εν λόγω χρέωση.

Εν κατακλείδι, η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της ΔΕΗ και των βιομηχανιών για τη χρέωση δικαιωμάτων αερίων ρύπων αναμένεται να οξυνθεί περαιτέρω στο προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς αντίστοιχες καταγγελίες έχουν υποβληθεί από τη Δικηγορική Εταιρεία Μεταξάς & Συνεργάτες για λογαριασμό και άλλων μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v