Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Δάνειο για ολοκλήρωση επενδύσεων

Στη σύναψη τραπεζικού δανεισμού, ύψους μέχρι 6 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η Δρομέας για την κάλυψη του συνολικού κόστους του επενδυτικού της προγράμματος, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων της εταιρίας έχει χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα (24,6 εκατ. ευρώ) από την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.

Δρομέας: Δάνειο για ολοκλήρωση επενδύσεων
Τη σύναψη τραπεζικού δανεισμού από ήδη εγκεκριμένες πιστώσεις, ύψους μέχρι 6 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η διοίκηση της Δρομέας, προκειμένου να καλύψει το συνολικό κόστος του επενδυτικού της προγράμματος (30 εκατ. ευρώ), το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει χρηματοδοτηθεί από τα αντληθέντα κεφάλαια (24,6 εκατ. ευρώ) της εταιρίας από την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.

Ειδικότερα, ήδη ολοκληρώθηκε η μονάδα χύτευσης αλουμινίου που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία παραγωγής και υπολείπεται για την ολοκλήρωσή της το κομμάτι της επεξεργασίας του αλουμινίου. Ολοκληρώθηκε το νέο κτιριακό συγκρότημα επιφάνειας 18.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση της νέας μονάδας παραγωγής επίπλων και αποθηκευτικών χώρων.

Παράλληλα, εγκαταστάθηκε και συναρμολογήθηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός της νέας μονάδας και θα είναι σε ετοιμότητα να τεθεί σε παραγωγική διαδικασία στα μέσα Αυγούστου. Ολοκληρώθηκε η ίδρυση της νέας θυγατρικής εταιρίας ΚΕΜ (μονάδας παραγωγής καλουπιών), στην οποία η Δρομέας συμμετέχει σε ποσοστό 90%.

Επιπρόσθετα, αγοράσθηκε έκταση επιφάνειας 6.655 τετραγωνικών μέτρων, όπου άρχισε η οικοδόμηση εγκαταστάσεων της εταιρίας και παραγγέλθηκαν τα σχετικά μηχανήματα. Η μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Σε επίπεδο ολοκλήρωσης βρίσκεται και η διαδικασία αγοράς ιδιόκτητου χώρου στην Αθήνα, για την εγκατάσταση κεντρικής αποθηκευτικής μονάδας για το δίκτυο των καταστημάτων της Αττικής και της Νοτίου Ελλάδος.

Τέλος, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη συμφωνίας αγοράς ERP συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου της παραγωγής, για την ολοκληρωτική μηχανογραφική υποστήριξη των διαδικασιών παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v