Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MEVACO: Δυνατό ξεκίνημα στο Q3 με εξαγωγές

Έντονη άνοδος παρατηρείται στο κομμάτι των εξαγωγών της Mevaco, όπου η εισηγμένη έχει εντείνει τους ρυθμούς παραγωγής της, με στόχο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

MEVACO: Δυνατό ξεκίνημα στο Q3 με εξαγωγές

Μετά από ένα β΄ τρίμηνο χαμηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό -λόγω της ύφεσης που παρατηρείται στην εγχώρια αγορά-, το γ΄ τρίμηνο της MEVACO φαίνεται να ξεκίνησε σαφώς καλύτερα, λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η εξαγωγική της δραστηριότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, έντονη άνοδος παρατηρείται στο κομμάτι των εξαγωγών, όπου η εισηγμένη έχει εντείνει τους ρυθμούς παραγωγής της, με στόχο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και να πιαστούν οι υψηλές απαιτήσεις προδιαγραφών που θέτουν οι ξένοι πελάτες.

Πέρυσι, η MEVACO, βασιζόμενη στις εξαγωγές, πέτυχε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, παρά την υποχώρηση των εγχώριων εργασιών. Το πλέον αδύναμο τρίμηνο του 2012 ήταν το πρώτο. Με αυτό το δεδομένο, το πρώτο φετινό τρίμηνο η εισηγμένη σημείωσε αύξηση πωλήσεων (από τα 5,36 στα 6,9 εκατ.) και κερδών προ φόρων (από τις 42 στις 267 χιλιάδες ευρώ) λόγω και της χαμηλής βάσης σύγκρισης.

Η ανοδική αυτή πορεία δεν φαίνεται να διατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο (εξαιτίας της αυξημένης βάσης σύγκρισης, της βαθύτερης εγχώριας κρίσης, αλλά και της υποχώρησης των πωλήσεων στα συστήματα φωτοβολταϊκών πάρκων), ωστόσο φαίνεται πως το β΄ εξάμηνο έχει ξεκινήσει με πολύ καλούς οιωνούς.

Να σημειωθεί πως η MEVACO έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διευρύνει το πελατολόγιό της στο εξωτερικό χτίζοντας συνεργασίες με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Ενδεικτικό στοιχείο είναι η πρόσφατη δουλειά από την Αυστραλία («κουτιά» ηλεκτρονικών συστημάτων), ή οι παραγγελίες για συστήματα εξοπλισμού τρένων από πολυεθνική εταιρεία, κι επίσης η κατασκευή τμημάτων αμυντικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, αυτές οι πωλήσεις δεν είναι ευκαιριακού χαρακτήρα, καθώς διευρύνουν την τεχνογνωσία της και επιπλέον την εντάσσουν στον κατάλογο των προμηθευτών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του εξωτερικού.

Η Mevaco είναι από τις λίγες εταιρείες που δεν μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων τους την περίοδο της κρίσης (αντίθετα, πιθανολογούνται προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους) και δεν προχώρησαν σε μειώσεις μισθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v