Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα:Ζημιές έναντι κερδών στο α΄ 6μηνο

Στο πρώτο εξάμηνο του 2013 η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σημείωσε ζημιές, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 0,017 εκατ. έναντι κερδών, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 1,00 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ανδρομέδα:Ζημιές έναντι κερδών στο α΄ 6μηνο
Η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2013, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Αναλυτικότερα με κέρδη ξεκίνησαν το δεύτερο τρίμηνο ελληνικές μετοχές και ομόλογα, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές της χώρας που προέρχονταν από την παρατηρούμενη βελτίωση ορισμένων βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και την προσδοκία τόνωσης της οικονομίας με την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών σε ένα διεθνές περιβάλλον ποσοτικής χαλάρωσης. Η εικόνα άλλαξε από τα μέσα Μαΐου με την αντιστροφή της ρητορικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενώ αρνητικά στην επενδυτική προοπτική της χώρας φαίνεται να συνέδραμε η παρατηρούμενη δυστοκία στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ο κυβερνητικός επανασυσχετισμός που ακολούθησε τις εξελίξεις στην κρατική τηλεόραση.

Οι δύο εταιρίες του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, έκλεισαν το δεύτερο τρίμηνο του 2013 με μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους -0,65%, έναντι αποδόσεων -8,47% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. LargeCap και -6,65% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α. Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έκλεισε με απόδοση -0,62%.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2013 η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σημείωσε ζημιές, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 0,017 εκατ. έναντι κερδών, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 1,00 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρίας ανήλθαν συνολικά σε 0,29 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ.

Το ενεργητικό της Εταιρίας στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε ευρώ 9,98 εκατ., ενώ το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 73,45% σε μετοχές, 4,53% σε ομόλογα και κατά 22,02% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της Εταιρίας στο τέλος του εξαμήνου ανήλθε σε ευρώ 23,87 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε ευρώ 21,00. Διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount 12,02%.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρίας, κατά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου, ήταν στις εταιρίες, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, FRIGOGLASS, JUMBO, ΟΛΠ και FOURLISΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v