Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Αποκτά το 33,4% της CellMedical

Τη συμμετοχή του ομίλου Ιασώ με ποσοστό 33,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας CellMedical, της οποίας κύριοι μέτοχοι με ανάλογα ποσοστά είναι η εισηγμένη εταιρία Ευρωσύμβουλοι και η φαρμακευτική επιχείρηση Φαρμαγορά, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ιασώ.

Ιασώ: Αποκτά το 33,4% της CellMedical
Τη συμμετοχή του ομίλου Ιασώ με ποσοστό 33,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας CellMedical, της οποίας κύριοι μέτοχοι με ανάλογα ποσοστά είναι η εισηγμένη εταιρία Ευρωσύμβουλοι και η φαρμακευτική επιχείρηση Φαρμαγορά, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ιασώ, με σκοπό την έρευνα, την ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών υγείας στις χώρες της Μεσογείου, της Αν. Ευρώπης και των χωρών του Κόλπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της Ιασώ θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της CellMedical, που θα ανέλθει τελικά στο ποσό των 457.000 ευρώ περίπου.

Τα σχέδια της εταιρίας προβλέπουν τη δημιουργία διεθνούς δικτύου δέκα τραπεζών βλαστοκυττάρων από κοινού με τοπικούς εταίρους, την ανάπτυξη εργαστηρίων παροχής διαγνωστικών υπηρεσιών στις χώρες αυτές, τη συμμετοχή της σε ερευνητικά προγράμματα και την προώθηση εξειδικευμένων περιστατικών από τις χώρες εγκατάστασης στις κλινικές του ομίλου Ιασώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η μακρόχρονη προϋπηρεσία της Ευρωσύμβουλοι ως συμβούλου υπουργείων υγείας στις χώρες-στόχους, η γνώση των αγορών υγείας από τη Φαρμαγορά και η ευρωπαϊκή πρωτοπορία του Ιασώ στις ιατρικές υπηρεσίες και στις νέες εξελίξεις γύρω από τη μαιευτική, καθώς και η ανταγωνιστική θέση του ομίλου στη δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι τα στοιχεία που έδωσαν την αφορμή στις ήδη συνεργαζόμενες εταιρίες να προχωρήσουν στη νέα κοινή εταιρική προσπάθεια.

Η έδρα της εταιρίας είναι στη θερμοκοιτίδα καινοτομικών εταιριών τεχνολογίας και έντασης της γνώσης της νέας οικονομίας i4G-Incubating for Growth της Ευρωσύμβουλοι.

Καθήκοντα διεύθυνσης ασκεί η κα Πέννυ Λάγκα, εξειδικευμένο στέλεχος με σπουδές και μεταπτυχιακούς τίτλους στη μοριακή γενετική και βιοτεχνολογία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v