Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Δημόσια πρόταση από Αποστολόπουλο στα €0,8

Προαιρετική δημόσια πρόταση από τον Γ. Αποστολόπουλο για το 66,7% των μετοχών του Ιατρικού που δεν κατέχει. Στα 0,8% το προσφερόμενο τίμημα, με premium 26,18% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Ιατρικό: Δημόσια πρόταση από Αποστολόπουλο στα €0,8

Σε προαιρετική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του Ιατρικού Αθηνών, προχωρά ο Γ. Αποστολόπουλος. 

Καθοριστική σημασία για την επιτυχία της δημόσιας πρότασης έχει η στάση που θα κρατήσει η γερμανική Asklepios International GMBH, η οποία ελέγχει το 30,72% του Ιατρικού, με βάση τα μετοχολόγια της 5ης Αυγούστου. 

Η Δημόσια Πρόταση, που υποβάλλεται από την «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», αφορά στην απόκτηση 57.853.677 Μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 66,701% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας που δεν κατέχει ο προτείνων. 

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα για την απόκτηση κάθε Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε 0,80 Ευρώ τοις μετρητοίς. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., το προσφερόμενο τίμημα υπερβαίνει:

(α) κατά 26,18% την τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο κατά την ημερομηνία που προηγείτο της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανερχόταν σε 0,634 Ευρώ, και

(β) κατά 7,45% τη ΜΧΤΜ της Μετοχής για την περίοδο των έξι (6) μηνών που έληξε την ημερομηνία που προηγείτο της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, η οποία ανερχόταν σε 0,745 Ευρώ,

Ως σύμβουλος ενεργεί η NBG Securities ΑΕΠΕΥ. 

Σημειώνεται ότι κατά την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων κατείχε συνολικά 28.882.303 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 33,299% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ως εξής:

(α) άμεσα 27.833.843 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 32,090% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και

(β) έμμεσα 1.048.460 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 1.209% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, μέσω του κ. Γεώργιου Β. Αποστολόπουλου, ο οποίος ελέγχει (κατά την έννοια του Ν. 3556/2007) τον Προτείνοντα και είναι «πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα» με τον Προτείνοντα (κατά την έννοια του άρθρου 2, περ. (ε) του Νόμου).

Εάν, μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής και τη μεταβίβαση των Προσφερόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα, ο Προτείνων κατέχει, άμεσα και έμμεσα, Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, ο Προτείνων:

(α) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων Μετοχών σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, και

(β) θα υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά μέσω του Χ.Α. όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του Προσφερόμενου Τιμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου.

Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτά ο ίδιος Μετοχές χρηματιστηριακά μέσω του Χ.Α. ή εξωχρηματιστηρικά τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, σε τιμή ανά Μετοχή που δεν θα υπερβαίνει το Προσφερόμενο Τίμημα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v