Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALTEC: Θετικό EBITDA και αρνητικά ίδια κεφάλαια το Η1

Η ALTEC εμφάνισε στο εξάμηνο θετικό EBITDA (400 χιλιάδες ευρώ) έναντι ζημιογόνας αντίστοιχης περυσινής επίδοσης της τάξεως των 15,6 εκατ. ευρώ.

ALTEC: Θετικό EBITDA και αρνητικά ίδια κεφάλαια το Η1
Παρά την αξιοσημείωτη μείωση του κύκλου εργασιών (από 13,7 στα 9,1 εκατ. ευρώ) η ALTEC εμφάνισε στο εξάμηνο θετικό EBITDA (400 χιλιάδες ευρώ) έναντι ζημιογόνας αντίστοιχης περυσινής επίδοσης της τάξεως των 15,6 εκατ. ευρώ.

Η τόσο μεγάλη βελτίωση αποδίδεται στις πολιτικές περιορισμού του κόστους, στην αποχώρηση από ζημιογόνες δραστηριότητες-εργασίες και κυρίως στο γεγονός ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 η ALTEC είχε εγγράψει (μη επαναλαμβανόμενες) απομειώσεις ύψους 14,8 εκατ. ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (-1,9 εκατ. έναντι -19,8 εκατ. ευρώ), ενώ στις 30/6/2013 τα ίδια κεφάλαια ήταν έντονα αρνητικά (-68,9 εκατ. ευρώ).

Ο καθαρός δανεισμός της ALTEC είναι δυσανάλογα υψηλός σε σχέση με τις επιδόσεις της (άνω των 80 εκατ. ευρώ) και μάλιστα κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι βραχυπρόθεσμος. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως οι βασικές πιστώτριες δανείστριες τράπεζες είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Θανάσης Αθανασούλης έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αναγκαιότητα για συζήτηση με τις πιστώτριες τράπεζες και για εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης, καθώς πιστεύει πως ο γνωστός Όμιλος πληροφορικής εξακολουθεί να είναι βιώσιμος.


Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v