Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός: Βελτίωση επιδόσεων στο εξάμηνο

Οι πωλήσεις ανέβηκαν από τα 5,86 στα 6,66 εκατ. ευρώ (ζήτηση στο εξωτερικό στον κλάδο των πυριμάχων) και οι ζημίες προ φόρων περιορίστηκαν από τα 654 στα 110 χιλιάδες ευρώ.

Μαθιός: Βελτίωση επιδόσεων στο εξάμηνο
Αύξηση κύκλου εργασιών και μείωση ζημιών σημείωσε η Μαθιός Πυρίμαχα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανέβηκαν από τα 5,86 στα 6,66 εκατ. ευρώ (ζήτηση στο εξωτερικό στον κλάδο των πυριμάχων), τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων από αρνητικά (-284 χιλ.) γύρισαν σε θετικά (+223 χιλ. ευρώ) και οι ζημίες προ φόρων περιορίστηκαν από τα 654 στα 110 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «βάσει της συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία και του ασταθούς οικονομικού κλίματος δεν είναι δυνατόν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των αποτελεσμάτων της εταιρείας και του ομίλου για το υπόλοιπο του 2013.

Η διοίκηση του ομίλου εμμένει στη υλοποίηση των στόχων της για αύξηση του κύκλου εργασιών κυρίως εκτός Ελλάδας, στον περιορισμό του ύψους των αποθεμάτων και των επισφαλών απαιτήσεων, καθώς και στην περαιτέρω μείωση των δανειακών κεφαλαίων και στην επιπλέον μείωση των λειτουργικών και χρηματοοικονομικών δαπανών.

Παρά τους αρνητικούς παράγοντες που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και την εγχώρια αγορά, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την διατήρηση και βελτίωση των επιτεύξεων του πρώτου εξαμήνου και την θετικότερη έκβαση του τελικού αποτελέσματος της χρήσης».

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v