Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mύλοι Λούλη: «Βλέπει» τζίρο €95 εκατ. για το 2013

Η συνεργασία με την AL DAHRA AGRICULTURΕ αναμένεται να δώσει την δυνατότητα στην εταιρεία να εισέλθει σε αγορές που έως σήμερα δεν είχε παρουσία, όπως αυτές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Κινητήριος δύναμη και η μονάδα στο Κερατσίνι.

Mύλοι Λούλη: «Βλέπει» τζίρο €95 εκατ. για το 2013
Θετικό αντίκτυπο στην οικονομική θέση της, στην παραγωγική ικανότητα αλλά κυρίως στην εξαγωγική της δραστηριότητα είχε η λειτουργία του νέου εργοστασίου της Μύλοι Λούλη στην βιομηχανική μονάδα του Κερατσινίου.

Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι συνετέλεσε στην τόνωση των εξαγωγών κατά 3.909 τόννους, δηλαδή από 237 πέρυσι σε 4.150 τόννους το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς (αύξηση 1.651%). Παράλληλα κατεγράφη ενίσχυση των πωλούμενων ποσοτήτων κατά 4,52% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Σημειώνεται ότι στόχος είναι οι εξαγωγές, από 6% που αντιπροσωπεύουν σήμερα επί του κύκλου εργασιών της να ανέλθουν στο 20% σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, στα θετικά από την λειτουργία του νέου εργοστασίου πρέπει να προστεθεί και η αύξηση κατά 45% στις πωλήσεις σε βιομηχανίες σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο.

Την ίδια ώρα σημαντική οφέλη τόσο σε επίπεδο εξαγωγών όσο και παραγωγικής επέκτασης στο εξωτερικό αναμένει η διοίκηση της Μύλοι Λούλη από τη στρατηγική μετοχική -και όχι μόνο- συνεργασία της με τον όμιλο εταιρειών «AL DAHRA AGRICULTURΕ».

Η συνεργασία με την AL DAHRA AGRICULTURΕ αναμένεται να δώσει την δυνατότητα στην εταιρεία να εισέλθει σε αγορές που έως σήμερα δεν είχε παρουσία, όπως αυτές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Άρα, διαμέσου αυτής της συνεργασίας αναμένεται να αυξηθούν οι εξαγωγές τα επόμενα χρόνια, ενώ αναμένονται και συνεργασίες με την AL DAHRA AGRICULTURE στην κατασκευή αλευρόμυλων σε διάφορες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής.

H παραγωγική επέκταση της Μύλοι Λούλη, μέσω της κοινής εταιρείας με την ΑL DAHRA, θα επικεντρωθεί σε Μέση Ανατολή, Αφρική και μακροπρόθεσμα σε Ινδία. Η επέκταση αυτή, την οποία θα "τρέξει" ο Κωνσταντίνος Λούλης, θα υλοποιηθεί μέσα από την κοινή εταιρεία (joint venture) στην οποία η AL DAHRA θα έχει την πλειοψηφία ήτοι ποσοστό 65%, η Μύλοι Λούλη θα κατέχει το 25%, ενώ 10% θα αποκτήσει ο Κωνσταντίνος Λούλης.

Για τις παραγωγικές επενδύσεις, το πλάνο είναι να δημιουργηθούν δύο μύλοι σε πρώτη φάση σε Αιθιοπία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μακροπρόθεσμα στην Ινδία.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών για το σύνολο της χρήσης ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να κυμανθεί στα 95 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 3,2 εκ. ευρώ ενώ το EBITDA εκτιμάται να αποτελέσει το 10%-11% του κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7,08% στα 46,44 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα κατεγράφη αύξηση 6,9% στις πωλούμενες ποσότητες επωνύμων καταναλωτικών προϊόντων, ενώ αύξηση 12,32% σημειώθηκε στις πωλούμενες ποσότητες των επαγγελματικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά στα καθαρά εταιρικά αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε -3,731 εκ. ευρώ από 1,378 εκ. ευρώ. Επηρεάστηκαν από την αύξηση κατά 3,2 εκατ. ευρώ της αναβαλλόμενης φορολογικής υποχρέωσης λόγω της μεταβολής του συντελεστή φορολογίας από 20% σε 26%.

Ίδια εικόνα και για τον όμιλο όπου από κέρδη 1,396 εκατ. ευρώ κατέγραψε ζημιές 3,686 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v