Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Νέος μέτοχος ο «δίδυμος αδελφός» εξ Ιταλίας

Η Argos SPA δεν είναι επενδυτικό σχήμα, αλλά ιταλικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην αγορά καλλυντικών ευρείας διανομής.

Σαράντης: Νέος μέτοχος ο «δίδυμος αδελφός» εξ Ιταλίας

Νέο μέτοχο που αναμένεται να παίξει ρόλο στρατηγικού συνεργάτη φαίνεται πως απέκτησε ο όμιλος Σαράντη, μετά την είσοδο της Argos S.p.a. με ποσοστό 10,02% στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου.

Ο θεματοφύλακας Argos S.p.a. λειτουργεί ουσιαστικά για λογαριασμό του «δίδυμου αδελφού» της Σαράντης στην Ιταλία, του τοπικού εμποροβιομηχανικού γκρουπ Sodalis και της θυγατρικής του Conter, που εν πολλοίς δραστηριοποιείται τόσο στην ιταλική, όσο και στη διεθνή αγορά στους τομείς των προϊόντων προσωπικής υγιεινής, καλλυντικών και προϊόντων οικιακής χρήσης.

Μέχρι σήμερα, η σχέση των δύο πλευρών περιοριζόταν σε μια απλή συνεργασία διανομής προϊόντων στην Ελλάδα, καθώς από το Νοέμβριο του 2011 ο όμιλος Σαράντη είχε αναλάβει την αντιπροσώπευση των εμπορικών σημάτων DENIM, TESORI D' ORIENTE, VIDAL και LEOCREMA, τα οποία είναι προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος (που πριν διένειμε η εταιρεία NotosCom), και ανήκουν στην ιταλική εταιρία Conter SrL.

Σε ανύποπτο χρόνο ο ιταλικός όμιλος πραγματοποίησε μικρή τοποθέτηση στο μετοχικό κεφάλαιο της Σαράντης ύψους 1,43%, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε αλματωδώς την περασμένη Τρίτη με την απόκτηση επιπλέον πακέτου μετοχών, που ανέβασαν τη συνολική συμμετοχή του σε 10,02%.

Αν και η ελληνική εταιρεία δεν προέβη σε περαιτέρω ενημέρωση όσον αφορά τον χαρακτήρα της παραπάνω μετοχικής μεταβολής, οι «ομοιότητες» των δύο ομίλων αφήνουν το περιθώριο ερμηνειών για πιο στενή επιχειρηματική σχέση.

Η Sodalis που ενσωματώνει τέσσερις θυγατρικές (Conter, Sodalco, Brelil και Biopoint) δραστηριοποιείται τόσο στην παραγωγή δικών της προϊόντων καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής όσο και ως αντιπρόσωπος τρίτων. Κατέχει εξειδίκευση στην ευρεία διανομή και ειδικότερα στην αγορά των super markets, ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται από τη δυτική και ανατολική Ευρώπη έως την Ασία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αφρική μέσω συνεργασιών με τοπικούς συνεργάτες.

Από την άλλη, ο ελληνικός όμιλος διατηρεί ισχυρή θέση ως ιδιοπαραγωγός αλλά και ως αντιπρόσωπος συναφών ειδών τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην κεντρική και ΝΑ. Ευρώπη, όπου έχει στήσει ένα δίκτυο θυγατρικών εταιρειών.

Διαθέτει δε ισχυρές στρατηγικές συνεργασίες, με κορυφαία εκείνη με τον αμερικανικό πολυεθνικό κολοσσό Estee Lauder.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v