Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Γιατί ποντάρει στην ελληνική μονάδα

Σχεδιάζει νέες επενδύσεις ύψους 500.000-800.000 ευρώ στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας. Στόχος η αλλαγή μοντέλου, ώστε να μεταφέρει παραγωγή από Ρουμανία και Τουρκία στην Ελλάδα. Διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά με τους εργαζόμενους.

Frigoglass: Γιατί ποντάρει στην ελληνική μονάδα
Την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου που διατηρεί στην Κάτω Αχαΐα δρομολογεί η Frigoglass, προχωρώντας παράλληλα σε επενδύσεις 500.000-800.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο του συγκεκριμένου εργοστασίου και να μεταφέρει παραγωγή από τα εργοστάσια που διατηρεί σε Ρουμανία και Τουρκία στην Ελλάδα. Απώτερος στόχος η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του εργοστασίου, καθώς και η διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Σωματείο τους για την από κοινού κατάρτιση νέου μισθολογικού πλάνου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναμένεται να υλοποιήσει σε πρώτη φάση επενδύσεις ύψους 500.000-800.000 ευρώ, ώστε να μετατρέψει το εργοστάσιο σε κέντρο παραγωγής ανταλλακτικών και ανακατασκευής ψυγείων, ενώ παράλληλα, διατηρείται η γραμμή παραγωγής ψυγείων ανοιχτού τύπου.

Οι αλλαγές που προτείνονται, προβλέπουν τη μεταφορά παραγωγής από τη Ρουμανία και την Τουρκία. Εκτιμάται ότι η αλλαγή χρήσης θα οδηγήσει σε μείωση των ετήσιων ζημιών του εργοστασίου.

Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου του εργοστασίου διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξή του, η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η 5ήμερη εργασία για το σύνολο των εργαζομένων που μέχρι σήμερα απασχολούνταν με καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Σωματείο των Εργαζομένων για την από κοινού κατάρτιση νέου μισθολογικού πλάνου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περικοπές δεν θα είναι οριζόντιες και θα κυμαίνονται από 20%-30%, βάσει κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης και ύψος υπάρχοντος μισθού, ενώ διατηρείται για τους εργαζομένους το πακέτο παροχών που περιλαμβάνει έξτρα ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για αυτούς και τις οικογένειές τους, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κ.τλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μέσος μικτός μισθός θα κυμαίνεται στα 1.315 ευρώ, με τον κατώτερο μικτό μισθό να φθάνει στα 1.000 ευρώ, από 1.093 ευρώ που διαμορφώνεται σήμερα με την εκ περιτροπής εργασία, αλλά είναι σαφώς χαμηλότερος από τα 1.830 ευρώ που ήταν ο μέσος μηνιαίος μισθός παλαιότερα. Σημειώνεται ότι το Σωματείο έχει κληθεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου να απαντήσει στις προτάσεις για το μισθολογικό πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v