Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφασίζει η ΕΚ για τη Βιοχάλκο

Στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Πέμπτης αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το εάν πρέπει να γίνουν έξι δημόσιες προτάσεις.

Αποφασίζει η ΕΚ για τη Βιοχάλκο
Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την υποχρέωση ή όχι της βελγικής Viohalco SA να προβεί σε υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις για τις έξι εταιρείες του ομίλου που είναι ήδη εισηγμένες στο Χ.Α. αναμένονται αύριο Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), που συνεδριάζει έχοντας αυτό ως κύριο θέμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι δύο πλευρές είχαν επικοινωνία και η ΕΚ ζήτησε από τους εκπροσώπους του ομίλου τη νομική τους άποψη για το παραπάνω θέμα προκειμένου να το συζητήσει και να αποφανθεί σχετικά.

Με βάση πληροφορίες, η «συμφωνία» της εποπτικής αρχής στο ζήτημα που θα προβάλει η άλλη πλευρά, ότι δηλαδή δεν αλλάζει ουσιαστικά ο έλεγχος της εταιρείας και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα προστασίας του επενδυτικού κοινού, άρα δεν είναι απαραίτητες οι δημόσιες προτάσεις, είναι πολύ πιθανή. Άλλωστε οι πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της Βιοχάλκο θα στηριχτούν σε συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου περί δημοσίων προτάσεων, οι οποίες περιγράφουν αυτή ακριβώς την εξαίρεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v