Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιστοποίηση TEMOS έλαβε το Ιατρικό Αθηνών

Πιστοποίηση σύμφωνα με το σύστημα πιστοποίησης ιατρικών υπηρεσιών TEMOS το οποίο εστιάζει στη διαχείριση του Διεθνή Ασθενή και στον Ιατρικό Τουρισμό έλαβε το Ιατρικό Αθηνών.

Πιστοποίηση TEMOS έλαβε το Ιατρικό Αθηνών

Διεθνής oμάδα επιθεωρητών επισκέφθηκε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και πραγματοποίησε διαδικασία επιθεώρησης των δομών και λειτουργιών του. Κατά τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε υψηλός βαθμός ποιότητας στη νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και στη λειτουργία των μη ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, δεδομένα που οδήγησαν στην πιστοποίησή του σύμφωνα με το TEMOS.

Το Σύστημα Πιστοποίησης TEMOS αποτελεί το μοναδικό Σύστημα Πιστοποίησης Ιατρικών Υπηρεσιών στον κόσμο, το οποίο εστιάζει στη Διαχείριση του Διεθνή Ασθενή (International Patient) και στον Ιατρικό Τουρισμό (Medical/ Health Tourism).

Ξεκίνησε το 2006, ως αποτέλεσμα της εμπέδωσης διεθνών αρχών της ποιότητας στη φροντίδα, της ζήτησης από τις διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες και γενικά τους stakeholders του ιατρικού τουρισμού. Έχει αναπτυχθεί με την υποστήριξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών Ασφάλισης Υγείας, εταιριών medical tourism facilitators, assistance companies, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR).

Το σύστημα πιστοποίησης TEMOS καθοδηγείται από μια Διεθνή Επιτροπή Ηγετών στο χώρο της υγείας από όλο τον κόσμο. Τα πρότυπα αναθεωρούνται διαρκώς και εκσυγχρονίζονται από τη Διεθνή Επιτροπή, με διαρκή στόχο την προώθηση της ασφάλειας των ασθενών.

Στο πνεύμα αυτό, οι διεθνείς επιθεωρητές αξιολόγησαν τις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και βρήκαν ένα πολύ καλά οργανωμένο νοσοκομείο, με εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, καθώς και σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που μπορεί να προσφέρει στον ασθενή από το εξωτερικό υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα και δυνατότητα ίασης.

Ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών, έχοντας φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή, την ταυτόχρονη υποδοχή και αποτελεσματική αντιμετώπιση χιλιάδων Λίβυων πολυτραυματιών πολέμου, έχει αποδείξει, εμπράκτως, τη δυνατότητά του να υποστηρίξει αξιόπιστα και με αξιώσεις την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v