Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Αναθεωρεί την πρόβλεψη του 2013

Αύξηση στον τζίρο και στην καθαρή κερδοφορία, πέραν της αρχικής πρόβλεψης για το σύνολο του 2013, βλέπει ο όμιλος Σαράντη. Αναμένονται νέες συμφωνίες αντιπροσώπευσης και διανομής επώνυμων σημάτων.

Σαράντης: Αναθεωρεί την πρόβλεψη του 2013

Νέες κατευθύνσεις όσον αφορά την πρόβλεψη αποτελεσμάτων για το σύνολο του 2013 -μετά την υπέρβαση στόχων που εμφάνισε στο εννεάμηνο της χρήσης- έδωσε η διοίκηση του ομίλου Σαράντη κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών.

Σύμφωνα με τον CFO του ομίλου, Κ. Ροζακέα, με βάση τις ενδείξεις του Οκτωβρίου που χαρακτηρίζεται πολύ θετικός μήνας για την επίδοση της Σαράντης τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και συνυπολογίζοντας την πορεία των παραγγελιών έως το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι οι επιδόσεις θα ξεπεράσουν την αρχική πρόβλεψη.

Έτσι, σε επίπεδο κύκλου εργασιών αναμένεται αύξηση 1,5%-2% (έναντι αρχικής εκτίμησης 1,2%), σε επίπεδο κερδών EBIT αναμένεται διατήρηση της αρχικής πρόβλεψης (19 εκατ.ευρώ), ενώ στην καθαρή κερδοφορία εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί ο αρχικός στόχος για 13,9 εκατ. ευρώ και θαπροσεγγίσει τα 15 εκατ. ευρώ.

Πέραν των εκτιμήσεων, η διοίκηση του ομίλου προανήγγειλε την ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου με την προσάρτηση νέων επώνυμων σημάτων έως το τέλος του 2013, ακολουθώντας τη στρατηγική των τελευταίων ετών, που τον έχει βοηθήσει να αυξάνει μεγέθη και μερίδια, εκτός από την οργανική του ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v