Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Το «γερό» Q3 ανέβασε τα κέρδη

Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν από τα 12 χιλιάδες στα 394,4 χιλιάδες ευρώ. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε στα 5,54 εκατ. ευρώ.

Γενική Εμπορίου: Το «γερό» Q3 ανέβασε τα κέρδη

Σημαντική άνοδο κύκλου εργασιών σημείωσε στο τρίτο φετινό τρίμηνο η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας  (από 5,02 σε 5,54 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα ο εισηγμένος όμιλος να πιάσει στο εννεάμηνο το σύνολο σχεδόν των περυσινών πωλήσεων (18,04 έναντι 18,16 εκατ. ευρώ).

Η βελτιωμένη επίσης πορεία του τρίτου τριμήνου είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθεί και η κερδοφορία, έτσι ώστε στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη να αυξηθούν από τα 12 χιλιάδες στα 394,4 χιλιάδες ευρώ.

H άνοδος του τελικού αποτελέσματος παρά τη στασιμότητα του κύκλου εργασιών οφείλεται στις περικοπές εξόδων διοίκησης και προώθησης, αλλά και στον περιορισμό των χρηματοοικονομικών δαπανών.

Συγκεκριμένα, κατά τα τελευταία χρόνια, η εισηγμένη εταιρεία επιτυγχάνει υψηλές θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές και μειώνει έτσι την έκθεσή του προς τον τραπεζικό τομέα. Κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2013, οι ελεύθερες ταμειακές ροές (Free Cash Flow) διαμορφώθηκαν στα +2,1 εκατ. ευρώ και έτσι ο καθαρός δανεισμός περιορίστηκε κάτω από τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Οι προοπτικές της εισηγμένης θα βελτιωθούν στο βαθμό που προχωρήσουν τα μεγάλα έργα στον κατασκευαστικό τομέα και γενικότερα, στο βαθμό που θα αρχίσει να ανακάμπτει η ελληνική οικονομία.

Επιπρόσθετα, έχουν ξεκινήσει κατά τα τελευταία χρόνια κινήσεις για ανάπτυξη εξαγωγικών εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v