Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Το βάρος στο εξωτερικό και στη λιανική

Δύο σημαντικές κινήσεις στο διεθνή στίβο και στην εσωτερική αγορά, έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 πρώτες του κλάδου στην Ελλάδα. Η εταιρία εισέρχεται για πρώτη φορά στις αγορές των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενώ παράλληλα προωθεί μέσω franchising την ανάπτυξη του brand name ”Arte Maxima” με το οποίο δραστηριοποιείται στις λιανικές πωλήσεις.

ΕΛΒΕ: Το βάρος στο εξωτερικό και στη λιανική
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Δύο σημαντικές κινήσεις, στον διεθνή στίβο και στην εσωτερική αγορά, έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων Α.Ε., η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 πρώτες του κλάδου στην Ελλάδα. Η εταιρεία εισέρχεται για πρώτη φορά στις αγορές των ΗΠΑ και της Ρωσίας ενώ παράλληλα προωθεί μέσω franchising την ανάπτυξη του brand name ”Arte Maxima” με το οποίο δραστηριοποιείται στις λιανικές πωλήσεις.

Ειδικότερα, η διοίκησή της, που είχε πραγματοποιήσει πέρσι δειγματισμό στη Ρωσία, έχει κλείσει συμφωνία με χονδρέμπορο ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ για τη διανομή των γαλλικών συλλογών της με την επωνυμία Okes και My Way. Ήδη τα ενδύματα αυτά που φτιάχνονται σε συνεργασία με τον γνωστό σχεδιαστή μόδας κ. Μάκη Τσέλιο έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα στην Ουκρανία και θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

Εξάλλου, πριν από δύο μήνες κλείστηκε ανάλογη συμφωνία με εισαγωγέα στο Νιου Χαμσάιρ, ο οποίος διαθέτει πολύ μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, με στόχο τη διανομή επίσης των γαλλικών συλλογών σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των ενδυμάτων της ΕΛΒΕ και σε επιλεγμένες αμερικανικές μπουτίκ. Η εταιρεία διαθέτει παρουσία στον Καναδά, όμως εκτιμάται ότι η αγορά των ΗΠΑ είναι αρκετά δύσκολη και η συγκεκριμένη συμφωνία θα λειτουργήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση.

Στις επόμενες προτεραιότητες της εισηγμένης είναι οι σκανδιναβικές αγορές, όπου ανιχνεύεται ήδη το έδαφος αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Η ΕΛΒΕ δραστηριοποιείται εξαγωγικά κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Γαλλία να απορροφά το ήμισυ και πλέον των εξαγωγών της. Ωστόσο, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της στην Αγγλία ενισχύθηκε πρόσφατα το δίκτυο των εμπορικών αντιπροσώπων της στη συγκεκριμένη χώρα, γεγονός που αναμένεται να δώσει σύντομα καρπούς.

Ο εμπορικός διευθυντής της, κ. Π. Μουρδουκούτας, μιλώντας στον ”Μ” διατύπωσε την εκτίμηση ότι το ποσοστό των εξαγωγών της εταιρείας επί του συνολικού τζίρου θα φθάσει περίπου στο 57% το 2007 λόγω των ανοιγμάτων που έχουν γίνει σε νέες αγορές και χάρη στην ενίσχυση των υφισταμένων.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά, η εταιρεία έχει αποφασίσει να επεκτείνει το δίκτυο των λιανικών πωλήσεων τόσο στην Αττική, όσο και στην περιφέρεια. Η μέθοδος που έχει επιλεγεί είναι το franchising. Αυτή τη στιγμή η ΕΛΒΕ διαθέτει δύο καταστήματα Arte Maxima (στο Χαλάνδρι και στην Καβάλα), 9 shop in the shops και 4 stock outlet (3 στην Αθήνα και 1 στην Καβάλα).

Το brand name που θα αναπτυχθεί είναι η Arte Maxima. Ήδη έχει κλειστεί συμφωνία με επιχειρηματία χονδρικής που ήταν και παλαιός πελάτης της εισηγμένης, ο οποίος θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2007 ένα ακόμη ομώνυμο κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης, ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται συζητήσεις για την οριστικοποίηση μίας ακόμη ανάλογης συμφωνίας.

* Αναδημοσίευση από το φύλλο 451 της εφημερίδας ”ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”, 10-14/11/2006

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v