Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Turn Around» από τη Unibios

Σε κέρδη προ φόρων 42 χιλιάδων ευρώ μετέτρεψε η Unibios τις περυσινές ζημίες ύψους 1,57 εκατ. ευρώ.

«Turn Around» από τη Unibios

Αναστροφή των περυσινών ζημιογόνων αποτελεσμάτων της σημείωσε στο φετινό εννεάμηνο η Unibios, μετατρέποντας τις περυσινές ζημίες του 1,57 εκατ. ευρώ σε κέρδη προ φόρων 42 χιλιάδων ευρώ.

Η «συνταγή» του «turn around» προήλθε από: α) Την αύξηση των πωλήσεων από τα 5,6 στα 6,14 εκατ. ευρώ β) Τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και τη μείωση των δαπανών λειτουργίας-διάθεσης, με αποτέλεσμα να προκύψει στο φετινό εννεάμηνο θετικό EBITDA 678 χιλιάδων έναντι αντίστοιχων περυσινών ζημιών 1,217 εκατ. ευρώ γ) Στον περιορισμό των χρηματοοικονομικών εξόδων.

Πέρα από την επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα, η Unibios κατέφερε μετά από χρόνια να σημειώσει και θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές (+468 χιλιάδες ευρώ).

Επιπρόσθετα, η ρευστότητα ενισχύθηκε φέτος από κεφάλαια των βασικών μετόχων που καταβλήθηκαν έναντι της απόκτησης πρόσθετων μετοχών.

Η εισηγμένη εταιρεία τέλος έχει βγάλει προς πώληση τον εξοπλισμό της θυγατρικής της Βιοσώλ, η οποία έχει διακόψει την παραγωγική της δραστηριότητα από το 2012. Η αποτίμηση του εξοπλισμού στα βιβλία της εταιρείας αναγράφεται στα 376 χιλιάδες ευρώ.

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v