Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Κέρδη €7,34 εκατ. έναντι ζημιών στο 9μηνο

Στα 7,34 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά φόρων για τον όμιλο της Ιασώ στο εννεάμηνο έναντι ζημιών 500 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ιασώ: Κέρδη €7,34 εκατ. έναντι ζημιών στο 9μηνο
Τις ενοποιημένες και τις ατομικές οικονομικές καταστάσεις του Εννεαμήνου 2013 ανακοίνωσε η εταιρεία «ΙΑΣΩ» που συνέταξε σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τα περσινά και έφτασε τα 91,6 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση και ανήλθαν στα 17,35 εκατ. ευρώ έναντι 12,76 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το EBITDA (ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) παρουσίασε σημαντική αύξηση και έφτασε στα 25,34 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών 15,35 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων πολλαπλασιάστηκαν και έφτασαν στο Εννεάμηνο του 2013 στα 12,03 εκατ. ευρώ, έναντι του 1,12 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικά είναι και τα αποτελέσματα μετά από φόρους, αφού έφτασαν σε κέρδη 7,34 εκατ. ευρώ έναντι των περσινών ζημιών 0,50 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής, παρουσίασε μικρή μείωση και έφτασε το Εννεάμηνο του 2013 στα 48,98 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών 49,49 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση και ανήλθαν στα 13,05 εκατ. ευρώ έναντι 10,09 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το EBITDA (κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων), παρουσίασε αύξηση και έφτασε το Εννεάμηνο του 2013 στα 14,79 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών 12,27 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαν το Εννεάμηνο του 2013 στα 8,99 εκατ. ευρώ, έναντι των περσινών 4,00 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη αύξηση παρουσίασαν και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αφού έφτασαν τα 5,75 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,09 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γιώργος Σταματίου σχολιάζοντας τα εν  λόγω αποτελέσματα, δήλωσε:

«Οι προσπάθειες όλων μας για υλοποίηση των κεντρικών και των επιμέρους στόχων των εταιρειών του ομίλου ΙΑΣΩ δικαιώνονται από τους αριθμούς και τα τελικά αποτελέσματα που είναι τα κέρδη πριν και μετά τους αναλογούντες φόρους. Είναι πράγματι σημαντικά και δεν θα υπερέβαλα αν το χαρακτήριζα εξαιρετικά υπό τις πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επιτυγχάνονται. Όμως δεν σας κρύβω ότι για εμένα και όλους τους ανθρώπους της οικογένειας ΙΑΣΩ, όλα αυτά είναι αυτονόητα επακόλουθα του επίπονου έργου μας. Έργο που
κυριολεκτικά επικεντρώνεται στην ικανοποίηση των πελατών, στην βελτίωση των σχετικών δεικτών, μεταξύ των οποίων είναι και οι δείκτες ποιότητος, και βεβαίως στην ισχυροποίηση των σχέσεών μας με τους Ιατρούς.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την υλοποίηση των πρόσθετων ακόλουθων στόχων:

*Η βελτίωση του κύρους και της αποτελεσματικότητας λειτουργίας των εταιρειών,
*Η προσφορά στους ασφαλισμένους και ευρύτερα στην κοινωνία,
*Ο πρόσθετος εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας,
*Η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα ενσωματώνουν νέες τεχνικές της ιατρικής επιστήμης,
*Η αναζήτηση ευκαιριών για κάθε είδους νέες αγορές και η ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας και η μείωση του δανεισμού του Ομίλου και το κόστος από αυτόν.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v