Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε 100 περιοχές το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Ιατρικού-Vodafone

Η πρωτοβουλία αυτή, αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει το δίκτυo της Vodafone και η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Σε 100 περιοχές το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Ιατρικού-Vodafone

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το οποίο υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, επεκτάθηκε και πλέον εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο.

Η πρωτοβουλία αυτή, αξιοποιεί τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει το δίκτυo της Vodafone και η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παρέχει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους των περιοχών αυτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους.

Με το Πρόγραμμα αυτό, οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό/αγροτικό ιατρείο και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένους Ιατρούς (καρδιολόγους και πνευμονολόγους) στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στα τριάντα χρόνια ζωής του, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων που απευθύνονται σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σε πολύτεκνες οικογένειες, στους κατοίκους ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Επίσης, στηρίζει, σε μόνιμη βάση, πρωτοβουλίες, όπως τα Χωριά SOS και το Χαμόγελο του παιδιού και είναι αρωγός, όποτε έχει τη δυνατότητα, κάθε άλλης προσπάθειας που στοχεύει στη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται. Μία τέτοια αξιόλογη πρωτοβουλία είναι και το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υποστηρίζουμε από το 2008.».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v