Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Εκτίναξη κερδών σε όμιλο και μητρική

Εκτίναξη κερδών στον όμιλο και τη μητρική παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Mevaco στο εννεάμηνο του 2006, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005 και με βάση τα ΔΛΠ.

Mevaco: Εκτίναξη κερδών σε όμιλο και μητρική
Εκτίναξη κερδών στον όμιλο και τη μητρική παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Mevaco στο εννεάμηνο του 2006, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005 και με βάση τα ΔΛΠ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 19,331 εκατ. ευρώ από 12,757 εκατ. ευρώ στο 2005, σημειώνοντας αύξηση 51,53%.

Τα κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,36 εκατ. ευρώ, έναντι 1,18 εκατ. ευρώ την αντίστοιχης περίοδο του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση 100%.

Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 4,63 εκατ. ευρώ, έναντι 2,64 εκατ. ευρώ το 2005, σημειώνοντας αύξηση 75,4%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενισχυμένα αποτελέσματα εννεαμήνου 2006 σε επίπεδο Ομίλου, αντικατοπτρίζουν τα θετικά αποτελέσματα των κινήσεων εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της οικονομικής θέσης και της παραγωγικής δυναμικότητας της Mevaco Βορείου Ελλάδος. Η Μevaco Βορείου Ελλάδος βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης επιχορηγούμενου επενδυτικού προγράμματος μηχανολογικού εξοπλισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 16,878 εκατ. ευρώ από 11,066 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2005, σημειώνοντας αύξηση 52,52%.

Τα κέρδη μετά φόρων της μητρικής παρουσίασαν αύξηση 90,66% και διαμορφώθηκαν στα 2,429 εκατ. ευρώ από 1,274 εκατ. ευρώ το 2005.

Η εταιρία, η οποία χαρακτηρίζεται από σχεδόν μηδενικά επίπεδα δανεισμού, έχει ήδη αναλάβει σημαντικές παραγγελίες και συνεχίζει την επιθετική πολιτική στον τομέα των επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς, για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων των πελατών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 5,2 εκατ. ευρώ οι οποίες έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Ανταγωνιστικότητα” - με το συνολικό πρόγραμμα των επενδύσεων να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, η προσπάθεια της διοίκησης της εταιρίας στο προσεχές διάστημα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη συνεργασιών με διεθνείς κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού, σκοπεύοντας στην περαιτέρω διεύρυνση των εξαγωγών της και την εξασφάλιση επιχειρηματικών συνεργασιών μακράς και ουσιαστικής προοπτικής. Στην κατεύθυνση αυτή προχωρά και στην επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων στα ιδιόκτητα οικόπεδα της στον Ασπρόπυργο, Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v