Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Εκπαιδευτικά σεμινάρια από Ιασώ και Επι.Ζω.

Τρία επιμορφωτικά σεμινάρια αντιμετώπισης επειγόντων και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων πραγματοποίησαν στις 18 και 19 Ιανουαρίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Επι.Ζω. και η Κλινική Ιασώ.

Ιασώ: Εκπαιδευτικά σεμινάρια από Ιασώ και Επι.Ζω.

Η Επι.Ζω (Επιμόρφωση Ζωής), μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε τρία νέα εκπαιδευτικά - επιμορφωτικά σεμινάρια, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, με την υποστήριξη της Κλινικής Ιασώ, στις αίθουσες σεμιναρίων της κλινικής.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα εξής σεμινάρια:
• «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή».
• «Βασική υποστήριξη ζωής και αντιμετώπιση πνιγμονής σε παιδιά».
• «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις».

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Επι.Ζω. (Επιμόρφωση Ζωής) εκδηλώθηκε σε μια περίοδο που η ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων όσοι ενδιαφέρονται, απασχολούνται ή με οποιοδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αντιμετώπισης επειγόντων και απειλητικών για τη ζωή και την κοινωνία καταστάσεων, προβάλλει αδιαμφισβήτητη και επιτακτική.

Οι σκοποί της Επι.Ζω. είναι εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, πνευματικοί και ερευνητικοί. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες και επιδιώξεις της Επι.Ζω. υλοποιούνται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως επίσης και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά, Τεχνολογικά ή άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλο το γενικό πληθυσμό, αλλά και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Οι εκπαιδευτές των σεμιναρίων είναι όλοι εθελοντές, μέλη της Επι.Ζω. (Διασώστες, Νοσηλευτές και Ιατροί), με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε ανάλογα προγράμματα.

Μετά τη λήξη του προγράμματος χορηγήθηκαν πιστοποιητικά επάρκειας 5ετούς διάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC (European Resuscitation Council), το οποίο είναι και ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας στην Ευρώπη που υλοποιεί και πιστοποιεί προγράμματα CPR/ AED provider course.

Ο όμιλος ΙΑΣΩ, πάντα ένα βήμα μπροστά ,στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματιών υγείας και την ενημέρωση του κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v