Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΛΜ: Βελούδινο διαζύγιο με οικογένεια Κλουκίνα

Το «βελούδινο διαζύγιο» ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο καθώς έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Χθες, όμως, υπήρξε η ανακοίνωση για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.

ΚΛΜ: Βελούδινο διαζύγιο με οικογένεια Κλουκίνα

Αποχωρεί οριστικά από την Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας η οικογένεια Κλουκίνα η οποία τον τελευταίο καιρό έχει περιορίσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης κοντά στο 12%.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε από τις κατασκευές, αλλά τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά ως εμπορική επιχείρηση με τη διαχείριση των γνωστών αλυσίδων Mothercare και Early Learning Center (ELC), θα συνεχίσει να διοικείται από τις οικογένειες Λάππα και Σπεντζάρη.

Το «βελούδινο διαζύγιο» ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο καθώς έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Χθες, όμως, υπήρξε η ανακοίνωση για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο με την οποία επισημοποιείται ο ενισχυμένος ρόλος των δύο άλλων μεγαλομετόχων.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζουν οι κ. Ιωάννης Λάππας, Λουκάς Σπεντζάρης, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα, Αβραάµ Σπεντζάρης, Γεώργιος Κοκκινάκης και Αθανάσιος Φυλακτός. Η οικογένεια Κλουκίνα δηλώνει επισήμως πως αποχωρεί «για προσωπικούς λόγους» και σε συνεννόηση με τους δύο άλλους μετόχους. Αποχώρησαν από το Δ.Σ. ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Κλουκίνας, όπως και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αλ. Κλουκίνας.

Με τις μετοχικές - διοικητικές αλλαγές συνδέεται και η πρόταση του νέου διοικητικού συμβουλίου για αλλαγή έδρας της εισηγμένης ώστε να μεταφερθεί από το κέντρο της Αθήνας στο δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, σε χώρο όπου στεγάζονται γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι. Η αλλαγή έδρας θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, οι απώλειες του ομίλου σε επίπεδο εσόδων ήταν περιορισμένες το 2013, κυρίως εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται γνωστά εμπορικά σήματα όπως τα Mothercare και ELC. Το 2012 είχε παρουσιάσει έσοδα περί τα 40,1 εκατ. ευρώ και η πτώση για το 2013 εκτιμάται κοντά στο 5%. Ωστόσο και στην περυσινή χρήση η εισηγμένη κατέγραψε ζημίες εξαιτίας της απομείωσης της αξίας των ακινήτων.

Ο όμιλος διαχειρίζεται σήμερα 60 καταστήματα Mothercare και ELC στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Σλοβενία, στην Αλβανία και στα Σκόπια. Το δίκτυο καταστημάτων των δύο αλυσίδων στην Ελλάδα αριθμεί σήμερα 43 σημεία, ενώ τα υπόλοιπα 17 βρίσκονται στις γειτονικές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v