Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα έργα 600 χιλ. για Ευρωσύμβουλοι ΑΕ

Πρόκειται για έργα που αναλήφθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σχετίζονται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οργανισμούς και φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς και για δράσεις στο ΕΣΠΑ, το Interreg κλπ.

Νέα έργα 600 χιλ. για Ευρωσύμβουλοι ΑΕ

Με την υπογραφή σειράς νέων συμβάσεων, που θα αθροίσουν στον προσδοκώμενο κύκλο εργασιών της χρήσης του 2014, ένα συνολικό ποσό της τάξης των περίπου 600.000 ευρώ, ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο των έργων της η εισηγμένη Ευρωσύμβουλοι ΑΕ.

Πρόκειται για έργα που αναλήφθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σχετίζονται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οργανισμούς και φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς και για δράσεις στο ΕΣΠΑ, το Interreg κλπ.

Πιο συγκεκριμένα συμβασιοποιήθηκαν και έχουν αρχίσει να υλοποιούνται:

Τέσσερα έργα τεχνικού συμβούλου, εκ των οποίων δύο για λογαριασμό φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και δύο για νοσοκομεία, καθώς, επίσης, και μια μελέτη για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 144.000 ευρώ,

• Το έργο «Αττική Καινοτομία (ΑΤΤΙΚΑΙΝ)» για την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας 100 νέων επιστημόνων κι ανέργων σε τοπικό δήμο της Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 390.000 ευρώ, από τα οποία τα 124.760 ευρώ αντιστοιχούν στην Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.,

• Η προώθηση του συστήματος δικτύωσης λιμανιών της Μεσογείου (σ. σ. MED PCS Promotion of Port Community System), για την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Το έργο είναι της τάξης των 85.000 ευρώ, με αναθέτουσα αρχή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συμμετέχουν οι λιμενικές αρχές της Tarragona και της Cartagena στην Ισπανία, του Levante στην Ιταλία και της Ηγουμενίτσας στην Ελλάδα, καθώς και το πανεπιστήμιο της Νάπολης "Federico II" και η Rete Autostrade Mediterranee S.p.A..

Δύο project συμβουλευτικού χαρακτήρα στη Ρουμανία, συνολικού ύψους 115.600 ευρώ, με αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της χώρας και

• Το έργο INCONET-GCC2 για την ενίσχυση των δικτύων ερευνητικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, εν όψει του προγράμματος Ορίζοντας 2020 για την Έρευνα και Καινοτομία. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 2 εκατ. ευρώ κι από αυτά, για τη συμμετοχή της, η Ευρωσύμβουλοι ΑΕ θα εισπράξει το ποσό των 111.280 ευρώ.

Προσφάτως, εξάλλου, υπενθυμίζει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωσύμβουλοι ΑΕ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα, ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών, κατά το ποσό των περίπου 796 χιλ. ευρώ και μάλιστα με μικρή υπερκάλυψη. Στη διαδικασία συμμετείχαν οι βασικοί μέτοχοι, όσο και νέοι θεσμικοί επενδυτές, δείγμα της εμπιστοσύνης που επιδεικνύει η αγορά, εν γένει, στις δυνατότητες αλλά και στις προοπτικές της εισηγμένης.

Άλλωστε, καταλήγει, η Ευρωσύμβουλοι ΑΕ από την αρχή του 2013 έχει επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας και εξακολουθεί να διατηρεί ανάλογα ανοδικούς ρυθμούς και κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση, ως αποτέλεσμα του business plan που εφαρμόζει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v