Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ Παίδων: Συνεδρία για συγγενείς καρδιοπάθειες

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες θα αποτελέσουν το βασικό αντικείμενο της 2ης επιστημονικής συνεδρίας που διοργανώνει την Παρασκευή 14/2 η Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Ιασώ Παίδων: Συνεδρία για συγγενείς καρδιοπάθειες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών (14/02), η Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων και συγκεκριμένα τα Τμήματα Παιδοκαρδιοχειρουργικής - Παιδοκαρδιολογίας, διοργανώνουν την 2η Επιστημονική Συνεδρία την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κλινικής Ιασώ, Λ. Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας τα εξής θέματα: «Θεραπευτικός καθετηριασμός καρδιάς στα παιδιά» και «Συνήθεις συγγενείς καρδιοπάθειες - χειρουργική αντιμετώπιση - αποτελέσματα».

Σημειώνεται, ότι οι συγγενείς καρδιοπάθειες παρουσιάζονται με συχνότητα 0,8%-1,2% παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 βρέφη με συγγενείς καρδιοπάθειες. Υπολογίζεται δε ότι 40.000 έως 50.000 έφηβοι πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο. Η έγκαιρη διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική και φαρμακευτική αντιμετώπιση και η συχνή παρακολούθηση, σε εξειδικευμένα κέντρα, μπορούν να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων η Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων δημιούργησε πρόσφατα δύο νέα ιατρικά τμήματα, Παιδοκαρδιολογίας και Παιδοκαρδιοχειρουργικής, που φιλοδοξούν να γίνουν σημείο αναφοράς στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική στη χώρα μας, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες με έμφαση στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η εταιρία σημειώνει επίσης ότι τα νέα αυτά τμήματα που έχουν στελεχωθεί με το πλέον καταρτισμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τεχνολογία αιχμής, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά έμπρακτα, την ολοκληρωμένη προσήλωση του ομίλου Ιασώ στη φροντίδα της μητέρας και του παιδιού. Ήδη ένας σημαντικός αριθμός καρδιολογικών και καρδιοχειρουργικών περιστατικών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα αίτια που προκαλούν τις συγγενείς καρδιοπάθειες και η αντιμετώπισης τους. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Dr Παναγιώτης Λαγός, Καθηγητής Παιδιατρικής, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ιασώ Παίδων και ομιλητές θα είναι οι διακεκριμένοι επιστήμονες Δρ Γεώργιος Σ. Τσαούσης, MEAP,MESC,MAEPC,FACC,FSCAI, Παιδοκαρδιολόγος, Διευθυντής Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ και Δρ Γεώργιος Ηλ. Σαρρής, MD,RhD,FACC,FACS,FAHA,FCTS,FETCS, Καρδιοχειρουργός - Παιδοκαρδιοχειρουργός, Διευθυντής Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος Ιασώ Παίδων.

Η ημερίδα είναι ελεύθερη για γιατρούς αλλά και για το κοινό που θα ήθελε να ενημερωθεί σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v