Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει επιδόσεις η Αφοί Κορδέλλου

Στόχος της διοίκησης για το 2014 είναι η επίτευξη διψήφιου ποσοστού ανόδου στις πωλήσεις, μέσα από τη διεύρυνση μεριδίου αγοράς, αλλά και την προσδοκώμενη βελτίωση της ζήτησης λόγω της αναμενόμενης επανεκκίνησης των οδικών αξόνων.

Ανεβάζει επιδόσεις η Αφοί Κορδέλλου

Μετά την άνοδο στον περυσινό κύκλο εργασιών, η Αφοί Κορδέλλου βάζει φέτος ακόμη πιο ψηλά τον πήχη των πωλήσεών της επιδιώκοντας να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της και να εκμεταλλευθεί την προσδοκώμενη άνοδο στη ζήτηση που αναμένεται να σημειωθεί στον κλάδο εμπορίας σιδήρου-χάλυβα.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη, η εταιρεία σημείωσε πέρυσι υψηλό μονοψήφιο ποσοστό ανόδου των πωλήσεών της και θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα (ΕΒΙTDA), όπως άλλωστε και στο εννεάμηνο της χρήσης. Μάλιστα, η αύξηση των πωλήσεων σε όγκο υπήρξε διψήφια, όμως η αξία του κύκλου εργασιών επηρεάστηκε από την αλλαγή στο μίγμα των πωλήσεων.

Συνεκτιμώντας την ικανοποιητική ρευστότητα και τις πολύ καλές σχέσεις με τον τραπεζικό τομέα, η διοίκηση θεωρεί την πορεία του 2013 σχετικά ικανοποιητική, ιδίως αν συνυπολογιστούν και οι επιπτώσεις στον κλάδο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Στο εννεάμηνο του 2013 η εισηγμένη είχε εμφανίσει αύξηση πωλήσεων από τα 22 στα 23,3 εκατ. ευρώ, θετικό EBITDA (+245 χιλ. από -75 χιλ. ευρώ), 33,5 εκατ. συνολικό τραπεζικό δανεισμό, ταμείο άνω των 10 εκατ. ευρώ και δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας πολύ μεγαλύτερο της μονάδας.

Τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα, αλλά βελτιωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (-794 χιλ. έναντι -1,6 εκατ. ευρώ).

Στόχος της διοίκησης για το 2014 είναι η επίτευξη διψήφιου ποσοστού ανόδου στις πωλήσεις, μέσα από τη διεύρυνση μεριδίου αγοράς, αλλά και με προσδοκώμενη βελτίωση της ζήτησης λόγω της αναμενόμενης επανεκκίνησης των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων. Ο θετικός επηρεασμός της αγοράς προβλέπεται να ξεκινήσει από το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v