Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Τι απαντά για την απαίτηση από La Vie

Αγωγή κατά της La Vie Assurance για την ικανοποίηση της απαίτησης ύψους 1,745 εκατ. ευρώ έχει καταθέσει το Ιατρικό Αθηνών. Εκτιμά δε ότι η αγωγή του θα γίνει δεκτή και ως εκ τούτου η απαίτησή του θα ικανοποιηθεί.

Ιατρικό: Τι απαντά για την απαίτηση από La Vie
Το Ιατρικό Αθηνών απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την απαίτηση ύψους 1,745 εκατ. ευρώ από την ασφαλιστική εταιρία La Vie Assurance μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, τονίζει ότι έχει καταθέσει αγωγή της κατά της ασφαλιστικής και αιτείται την επιδίκαση σ' αυτήν του ανωτέρω ποσού νομιμοτόκως και μέχρις εξοφλήσεως.

Εκτιμά δε ότι η αγωγή του θα γίνει δεκτή και ως εκ τούτου θα ικανοποιηθεί η απαίτησή του και μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής, όπως ακριβώς συνέβη και με την απαίτηση του Ιατρικού κατά των ασφαλιστικών εταιριών «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» και «Commercial Value ΑΕΓΑ», των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε.

Τέλος, σημειώνει ότι η πρόβλεψη ύψους 909 χιλ. ευρώ που σχηματίσθηκε εντός της οικονομικής χρήσης 2012 είναι επαρκής και ότι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της La Vie Assurance ουδεμία άλλη επίπτωση θα έχει στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας για την οικονομική χρήση 2013.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Αθηνών:

«Σε συνέχεια της υπ' αρ. πρωτ. 734/24-02-2014 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας La Vie και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, γνωστοποιούμε στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

1. Σχετικά με την απαίτηση 1,745 εκατ. ευρώ από τη La Vie Assurance, η Εταιρεία, εντός της χρήσεως 2012, σχημάτισε πρόβλεψη σε βάρος των αποτελεσμάτων της, ύψους 909 χιλιάδων ευρώ (οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου, 30/9/2013).

2. Η Εταιρεία με την από 17/2/2014, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή της κατά της La Vie Assurance, νομίμως εγερθείσα, δια της καταθέσεως και επιδόσεώς της (Αριθμός Γενικής Κατάθεσης 22500/2014 και Αριθμός Δικογράφου 622/2014), αιτείται την επιδίκαση σ' αυτήν του ανωτέρω ποσού νομιμοτόκως και μέχρις εξοφλήσεως.

3. Υπό την προϋπόθεση ευδοκίμησης της ως άνω αναφερομένης αγωγής, η οποία βασίμως εκτιμάται ότι θα γίνει δεκτή, θα απαιτήσει το επιδικασθησόμενο ποσό από την La Vie Assurance σύμφωνα με τον νόμο, που επιτρέπει ικανοποίηση της επιδικασθείσας απαίτησης και μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρείας, όπως ακριβώς συνέβη και με την απαίτηση της εταιρείας κατά των ασφαλιστικών εταιρειών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και «Commercial Value ΑΕΓΑ», των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε.

4. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά, ότι η πρόβλεψη € 909 χιλ. ευρώ που σχηματίσθηκε εντός της οικονομικής χρήσης 2012 είναι επαρκής και ότι η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της La Vie Assurance ουδεμία άλλη επίπτωση θα έχει στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για την οικονομική χρήση 2013».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v