Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Δεν αλλάζουν οι όροι των warrants λόγω ΑΜΚ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αλλάξουν οι όροι των warrants έδωσε η διοίκηση της Πειραιώς. Χωρίς εγγύηση κάλυψης η ΑΜΚ. Θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου. Δεν απαιτείται ψήφιση του νόμου για να ξεκινήσει η αύξηση.

Πειραιώς: Δεν αλλάζουν οι όροι των warrants λόγω ΑΜΚ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αλλάξουν οι όροι των warrants εξαιτίας της αύξησης κεφαλαίου ύψους ως 1,75 δισ. ευρώ παρείχε η διοίκηση της Πειραιώς στους αναλυτές κατά τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης.

Απαντώντας σε ερώτημα η διοίκηση της Πειραιώς σημείωσε ότι δεν αποτελεί κοινή πρακτική να αλλάζουν οι όροι των warrants, υποδεικνύοντας τη στρατηγική της σε σχέση με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

Η διοίκηση της Πειραιώς διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εγγύηση κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου, σημειώνοντας πάντως ότι οι συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και στην Ελλάδα και τα σημάδια ισχυρής ζήτησης επιτρέπουν την αισιοδοξία για επιτυχή άντληση των κεφαλαίων.

Μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών ονομαστικής αξίας 750 εκατ. ευρώ, η οποία όπως εκτιμήθηκε θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι στις αρχές Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου.

Η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, καθώς θα μειώσει την εξάρτησή της από κρατικά κεφάλαια και θα την απαλλάξει από τυχόν νέα αλλαγή των όρων σε σχέση με την καταβολή τόκων. Σημειώνεται ότι τυπικά οι τράπεζες δεν καταβάλουν τόκο παρά μόνο εφόσον εμφανίσουν επαναλαμβανόμενα κέρδη, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει αλλάξει αρκετές φορές από τις κυβερνήσεις.

Τέλος, η Πειραιώς διευκρίνισε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη διενέργεια της ΑΜΚ η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις τράπεζες, καθώς η αύξηση γίνεται με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης και επομένως το ΤΧΣ δεν θα συμμετάσχει.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα καθώς τα warrants της Πειραιώς δέχονται σήμερα ισχυρή πίεση με την τιμή τους να έχει υποχωρήσει ως και 35% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v