Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώθηκαν τα οικονομικά της Δούρος ΑΕ το 2013

Η εταιρεία παρουσίασε θετικά EBITDA τα οποία και διαμορφώθηκαν στα 119.437 ευρώ, ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση στο μικτό περιθώριο κέρδους.

  • του Σπύρου Ρέκκα
Βελτιώθηκαν τα οικονομικά της Δούρος ΑΕ το 2013

Σημαντική βελτίωση εμφανίζουν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας Δούρος ΑΕ το 2013, θέτοντας τις βάσεις για συνέχιση της εικόνας αυτής, καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, παρά την συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας και το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, παρουσίασε θετικά EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) τα οποία και διαμορφώθηκαν στα 119.437 ευρώ, έναντι αρνητικών EBITDA ύψους 1,117 εκατ. το 2012. Επιπλέον σημαντική αύξηση παρουσίασε και το μικτό περιθώριο κέρδους της Δούρος που από 45% το 2012, διαμορφώθηκε στο 57% το 2013, ενώ σημειώθηκε μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρίας κατά 19%.

«Η εταιρεία, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις κινήσεις εξυγίανσης σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο και έχοντας σταθεροποιήσει τον κύκλο εργασιών της, είναι έτοιμη να εκπονήσει σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης, αφού είναι πλέον ορατές οι συνθήκες μίας ευρύτερης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δούρος ΑΕ, Θεόδωρος Δούρος (εικονιζόμενος στη φωτό).

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει το σύστημα προσφορών καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, για μεγαλύτερη προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού προσδοκώντας αύξηση του κύκλου εργασιών της και επιστροφή σε κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v