Alumil:Νέα αναβολή εισαγωγής θυγατρικής στο BSE

Αναβάλλεται για ένα ακόμη δεκαήμερο η έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Alumil Rom Industry, θυγατρικής του ομίλου της Alumil στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (ΒSE). H ρουμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΒSE να συνεχίσουν την εκκαθάριση των μετοχών από τη δημόσια προσφορά.

Alumil:Νέα αναβολή εισαγωγής θυγατρικής στο BSE
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Αναβάλλεται για ένα ακόμη δεκαήμερο η έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Alumil Rom Industry, θυγατρικής του ομίλου της Alumil στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (ΒSE).

H ρουμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΒSE να συνεχίσουν την εκκαθάριση των μετοχών από τη δημόσια προσφορά, καθώς και τον έλεγχο όλων των χρηματιστηριακών εταιριών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day.gr, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη ποιες χρηματιστηριακές εταιρίες πούλησαν με ”αέρα” μετοχές τής προς εισαγωγή Alumil Rom.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία του ελέγχου, προκύπτει ότι τα υπόλοιπα των λογαριασμών επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης μόνο κατά 14 φορές και όχι κατά 16,17 φορές που ανακοινώθηκε αρχικά.

Έχουν εντοπιστεί βέβαια ορισμένες χρηματιστηριακές εταιρίες, οι οποίες πιθανόν να ευθύνονται για τις παρατυπίες που καταγράφηκαν, αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες επικαλούνται τεχνικού τύπου ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά της Ρουμανίας κατέληξε χθες στην απόφαση να παραταθεί για 10 ημέρες η εισαγωγή της Alumil Rom στο BSE.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Alumil κ. Γ. Μυλωνάς, μιλώντας πριν από λίγο στο euro2day.gr απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ματαίωσης της σχετικής διαδικασίας.

”Έχουμε διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα τελικά δημιουργείται για εμάς, γιατί δεν μπορούμε να αντλήσουμε τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί, προκειμένου να προωθήσουμε τον επενδυτικό σχεδιασμό μας”.

Ο κ. Μυλωνάς αποδίδει την εμπλοκή στο γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται με αυτόν τον τρόπο εισαγωγή εταιρίας στο ρουμανικό χρηματιστήριο με συναλλαγές απευθείας στο ταμπλό και όχι μέσω του αναδόχου, όπου γινόταν μέχρι τώρα.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, έστω και με μία επιπλέον καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v