Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Ζημίες 3,4 εκατ. ευρώ το Q1

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11,6% στα 124,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ήταν σε ποσοστό 20,7% χαμηλότερα, στα 16,07 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Ζημίες 3,4 εκατ. ευρώ το Q1

Ζημίες ύψους 3,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Frigoglass το α' τρίμηνο του 2014, έναντι κερδών 3,6 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11,6% στα 124,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA ήταν 20,7% χαμηλότερα στα 16,07 εκατ. ευρώ.

Κύρια στοιχεία αποτελεσμάτων

- Διψήφιο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων επαγγελματικών ψυγείων σε πελάτες ζυθοποιίας στην Ευρώπη και 3% αύξηση στον κλάδο υαλουργίας.

- Έκτο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης των αποθεμάτων (-21% από έτος σε έτος).

- Το περιθώριο EBITDA υποχώρησε κατά 150 μονάδες βάσης, κυρίως ως αποτέλεσμα του αρνητικού μίγματος πρώτων υλών στη δραστηριότητα υαλουργίας του Jebel Ali.

- Συνεχίστηκαν οι πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους στη διάρκεια της περιόδου. Τα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν κατ' αναλογίαν με τις πωλήσεις.

- Οι χαμηλότερες επενδύσεις των πελατών σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες συνέχισαν να επηρεάζουν τις πωλήσεις του Ομίλου.

- Σημαντική μείωση στις πωλήσεις επαγγελματικών ψυγείων στην Ασία, και ιδιαίτερα στην Ινδία.

Ο Torsten Tuerling, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"Όπως αναμενόταν, οι πωλήσεις μας το πρώτο τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη ύφεση των αναδυόμενων αγορών, που επηρεάζει με τη σειρά της τις επενδύσεις των πελατών. Η ύφεση αυτή έγινε περισσότερο εμφανής στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης στην Ασία, και οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην απότομη πτώση των πωλήσεων στην Ινδία. Οι συνεχιζόμενες εστιασμένες πρωτοβουλίες που καταβάλλουμε για τη μείωση του κόστους δεν στάθηκαν ικανές να αντισταθμίσουν πλήρως τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης και τον αρνητικό αντίκτυπο του κόστους πρώτων υλών στον κλάδο της υαλουργίας.

Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου, στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στην Ινδία εκδηλώθηκε μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την αμέριστη υποστήριξη που λάβαμε από τους βασικούς μας πελάτες και τους συνεργάτες μας, η οποία, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή αποφασιστικότητα των υπαλλήλων μας στην περιοχή, θα μας επιτρέψει να επαναλειτουργήσουμε σύντομα. Διατηρούμε ασφαλιστήρια συμβόλαια με διακεκριμένες παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες, τα οποία καλύπτουν τις υλικές ζημίες καθώς και τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Για τα επόμενα τρίμηνα αναμένουμε τη συνέχιση της επιδείνωσης των εμπορικών συνθηκών στις αναδυόμενες αγορές. Παρ' όλα αυτά, ο κλάδος υαλουργίας στη Νιγηρία καταγράφει υψηλά ποσοστά παραγωγικής δυναμικότητας και αναμένουμε θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη μετά την πρόσφατη έναρξη καινοτόμων υπηρεσιών εξυπηρέτησης (service) των πελατών μας".

*** Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Frigoglass δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v