Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Eργο για Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Στην ένωση εταιριών Space Hellas, Intracom IT Services και Quality & Reliability, ανατέθηκε η υλοποίηση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πολιτικής Προστασίας για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), ύψους 4,36 εκατ. ευρώ.

Space: Eργο για  Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Στην ένωση εταιριών Space Hellas, Intracom IT Services και Quality & Reliability, ανατέθηκε η υλοποίηση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πολιτικής Προστασίας για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.).

Το διαγωνισμό διεξήγαγε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., ενώ το έργο ύψους 4,36 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 24 μήνες.

Με το έργο αυτό, η Γ.Γ.Π.Π. καθώς και οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς, θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα όλες τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Ελληνική επικράτεια. Με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου δικτύου επικοινωνιών μεταξύ της Γ.Γ.Π.Π. και του κρατικού μηχανισμού καθώς και ενός λογισμικού ειδικών εφαρμογών μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα επιτυγχάνεται η αδιάλειπτη διαχείριση όλων των καταστάσεων κρίσεως.

Ακόμη, για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, έχει προβλεφθεί η εγκατάσταση και ενός εναλλακτικού δορυφορικού δικτύου το οποίο θα μπορεί να διασφαλίζει τη συνεχή επικοινωνία της Γ.Γ.Π.Π. με τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, κάτω από οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες.

Το νέο σύστημα από την ένωση εταιριών Space Hellas, Intracom IT Services και Quality & Reliability, αναμένεται να βοηθήσει τη Γ.Γ.Π.Π. σε θέματα σχεδιασμού, πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών αλλά και στη λήψη σημαντικών αποφάσεων κατά τις περιόδους αντιμετώπισης κρίσεων.

Η γρήγορη και σαφής πληροφόρηση του κρατικού μηχανισμού, θα συνεισφέρει σημαντικά στο σωστό χειρισμό μίας έκτακτης κατάστασης, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, φυσικούς πόρους και υλικά αγαθά. Επίσης, η νέα υποδομή θα παρέχει τη δυνατότητα διαρκούς επικαιροποίησης του δικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Π., με ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις πληγείσες περιοχές ή τις περιοχές οι οποίες εκτιμάται ότι πρόκειται να πληγούν, αποτελώντας έτσι το σημείο ενημέρωσης και επαφής των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων με τη Γ.Γ.Π.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v