Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Ανεβάζει τον πήχη για το εξωτερικό

Ο πρόεδρος της Unibios Αντώνης Σβορώνος υποστηρίζει πως το 2013 ήταν καλή χρονιά για την εταιρεία. Συνοδεύτηκε από αύξηση κύκλου εργασιών (από 7,29 σε 9,47 εκατ.) και από επιστροφή στην κερδοφορία.

Unibios: Ανεβάζει τον πήχη για το εξωτερικό

Ανεβλήθη η προγραμματισμένη για την Παρασκευή τακτική γενική συνέλευση της Unibios, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης αυξημένης απαρτίας των 2/3 για μια σειρά θέματα (εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο να αποφασίζει την έκδοση μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιακών δανείων, να προχωρεί σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και να έχει τη δυνατότητα προώθησης προγραμμάτων stock options για μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Unibios Αντώνη Σβορώνο, οι παραπάνω εγκρίσεις δεν αποσκοπούν σε άμεση υλοποίηση, αλλά στο να υπάρχει η ευελιξία ενδεχόμενης λήψης τέτοιων αποφάσεων σε βάθος χρόνου (σ.σ. τουλάχιστον για τα stock options η τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν συνάδει με σχετική κίνηση).

Ο κ. Σβορώνος σημείωσε πως πέρυσι ήταν μια καλή χρονιά για την εταιρεία και συνοδεύτηκε από αύξηση κύκλου εργασιών (από 7,29 σε 9,47 εκατ. ευρώ) και από επιστροφή στην κερδοφορία (προ φόρων αποτέλεσμα +383 χιλ. ευρώ).

«Για φέτος στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσοστό του τζίρου μας που απευθύνεται στο εξωτερικό, είτε αυτό γίνεται μέσα από τις τρεις θυγατρικές μας (Βουλγαρία, Τσεχία, Σλοβακία) είτε μέσα από τις εξαγωγές μας σε μια σειρά χώρες. Πέρυσι, οι πωλήσεις αυτές αποτέλεσαν περίπου το 25% του συνολικού μας τζίρου και επιδιώκουμε μεσοπρόθεσμα να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό στο 50%».

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια δραστηριότητα, ο πρόεδρος της Unibios σημείωσε πως φέτος παρουσιάζεται καθυστέρηση στα έργα (η εταιρεία πάντως υλοποιεί έργα που της έχουν ανατεθεί) λόγω της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, ωστόσο πιστεύει πως η ανάθεση έργων αφαλάτωσης θα αυξηθεί σε βάθος χρόνου, καθώς το πρόβλημα του νερού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά με κάποιον εναλλακτικό τρόπο.

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ο κ. Σβορώνος σημείωσε πως παρά τη γενικότερη κατάσταση της αγοράς, η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς κανέναν (τράπεζες, εργαζόμενους, δημόσιο) και πως το ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ή της έκδοσης μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού κεφαλαίου θα μπορούσε κυρίως να αποσκοπεί σε κάποιον στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος πέραν των κεφαλαίων θα μπορούσε να συμβάλει και στην ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v