Alumil Rom:Επιβεβαίωση για υπερκάλυψη 16,47 φορές

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου οι αρχές της Ρουμάνικης κεφαλαιαγοράς προχώρησαν στην οριστική εκκαθάριση της Δημόσιας Εγγραφής της Alumil Rom Industry. Η εγγραφή επιβεβαιώνεται ότι υπερκαλύφθηκε κατά 16,47 φορές, καθώς ζητήθηκαν 102.927.800 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν κεφάλαια 139,25 εκατ. ευρώ περίπου. Ακολουθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Alumil Rom:Επιβεβαίωση για υπερκάλυψη 16,47 φορές
Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου οι αρχές της Ρουμάνικης κεφαλαιαγοράς προχώρησαν στην οριστική εκκαθάριση της Δημόσιας Εγγραφής της Alumil Rom Industry στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, BSE, σύμφωνα με τα αρχικά δημοσιευμένα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται, πως απαιτήθηκαν προς κάλυψη κεφάλαια συνολικού ύψους RON 28,75 εκ. ή 8,4 εκατ. ευρώ περίπου.

Η εγγραφή επιβεβαιώνεται ότι υπερκαλύφθηκε κατά 16,47 φορές (όπως είχε ανακοινωθεί και στις 20/12/06), ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε προηγούμενη στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου. Ζητήθηκαν συνολικά 102.927.800 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν κεφάλαια ύψους RON 473,47 εκ. ή 139,25 εκατ. ευρώ περίπου.

Ακολουθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Ταυτόχρονα, ενισχύονται ξεκάθαρα τα μεγέθη του Ομίλο, καθώς βελτιώνεται σημαντικά η καθαρή θέση, και η χρηματοοικονομική διάρθρωση.

Σημειώνεται πως, παρά τη σημαντική ενίσχυση των μεγεθών της θυγατρικής ΡΟΜ, η καταγραφή της συμμετοχής της θυγατρικής στα βιβλία της μητρικής - βάσει των ΔΛΠ 36 & 39 - θα εξακολουθήσει να γίνεται στο κόστος, όπως περιγράφεται στις βασικές λογιστικές αρχές του Ομίλου και όχι σε τρέχουσες, χρηματιστηριακές αξίες.

Η εισαγωγή αυτή ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική θέση της Αλουμυλ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επιτρέποντας στη Διοίκηση σχεδιασμό των επόμενων βημάτων. Το τρέχον διήμερο, στελέχη του Ομίλου μεταβαίνουν στο Λονδίνο, προσκεκλημένοι από την ING BANK, σε ημερίδα που διοργανώνεται για τη Ρουμανική κεφαλαιαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v