Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Σκανάρει τις μη αποδοτικές μονάδες

Συνεχίζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης η Frigoglass. Παρά την τρέχουσα μεταβλητότητα, πάντως, η διοίκηση της εταιρείας είναι πεπεισμένη για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης των αγορών όπου δραστηριοποιείται.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Frigoglass: Σκανάρει τις μη αποδοτικές μονάδες

Υπό πίεση συνεχίζει να βρίσκεται η Frigoglass, η διοίκηση της οποίας εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος  Χάρης Δαυίδ, ο οποίος σημείωσε: "Οι πιέσεις για τον όμιλο συνεχίζονται και το 2014, ως αποτέλεσμα της πιο επιφυλακτικής πολιτικής που ακολουθούν πλέον οι πελάτες μας κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και μετά. Δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που έχει σε εξέλιξη και το 2014 με στόχο τη διευθέτηση του προβλήματος των μονάδων που καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις".

Το θέμα επισημαίνει και ο διευθύνων σύμβουλος Torsten Tuerling, στην ετήσια έκθεση για το 2013. Ο CEO σημειώνει: "Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύση έως τα τέλη του έτους και για τις υπόλοιπες μονάδες που επηρεάζουν αρνητικά τα αποτελέσματά μας. Δεν αναζητούμε προσωρινές διευθετήσεις, αλλά ουσιαστικές και ριζικές λύσεις που θα ενισχύουν την αξία για τον πελάτη και θα εξασφαλίσουν τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους και τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε".

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2014 η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στις ΗΠΑ, ενώ και πέρυσι προχώρησε σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις.

Ο κ. Tuerling έχει αναλάβει να δρομολογήσει ένα πρόγραμμα με στόχο τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και τη διευθέτηση του προβλήματος των μονάδων που καταγράφουν χαμηλές επιδόσεις, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης κερδοφόρου ανάπτυξης. Η πορεία προς την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί χρόνο και υπομονή, αναφέρει ο κ. Δαυίδ, στην ετήσια έκθεση για το 2013.

Παρά την τρέχουσα μεταβλητότητα, πάντως, η διοίκηση της εταιρείας είναι πεπεισμένη για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η Frigoglass και την ευόδωση των μελλοντικών σχεδίων επέκτασης των κύριων πελατών της.

Ο κ. Tuerling κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης σημείωσε: «Πλέον υπάρχει αναντιστοιχία ως προς την παραγωγή και τη ζήτηση των προϊόντων του ομίλου και η ολοκλήρωση της φάσης προσαρμογής του ομίλου στα νέα δεδομένα στα τέλη του 2014 θα αποτελέσει εχέγγυο για την επιστροφή στην κερδοφόρο ανάπτυξη».

Σημειώνεται ότι πέρυσι η αξία των αποθεμάτων της εταιρείας ήταν κατά 33% ή 60 εκατ. ευρώ χαμηλότερη σε σχέση με τα τέλη του 2011. Μείωση, η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση, συμβάλλει θετικά στη δημιουργία ταμειακών ροών.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο όμιλος διαθέτει μονάδες παραγωγής και γραφεία πωλήσεων (κλάδος επαγγελματικής ψύξης) σε Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Τουρκία, Ινδία, Ινδονησία, Κίνα, Νιγηρία και Ν. Αφρική. Επίσης διαθέτει μονάδες παραγωγής και γραφεία πωλήσεων (κλάδος υαλουργίας) σε Νιγηρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα παρουσία μέσω γραφείων πωλήσεων έχει και στις εξής χώρες: Γερμανία, Μ. Βρετανία-Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Κένυα, Μαλαισία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v